Museon-OmniversumMuseon-Omniversum
Back Back Locaties

Museon-Omniversum

 • Stadhouderslaan 37
  2517 HV Den Haag

  Tel: 070 338 1432

 • Museon-Omniversum

In het kort

 • Inspirerend en gevarieerd aanbod door bijzondere collectie, exposities en spectaculaire grootbeeldfilms
 • Duurzame en maatschappelijk verantwoorde locatie
 • SDG House met netwerkfunctie en kennisplatform
 • Unieke interactieve One Planet Expo in Nederland over 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties
 • Markant gebouw in een internationale omgeving

Ga naar de website

Zoek je een inspirerende en duurzame locatie voor je bijeenkomst?

Dan zit je goed bij Museon-Omniversum! Dé inspirerende en duurzame plek voor je vergadering of (online) evenement. Wij staan voor een duurzame toekomst en dragen bij aan een leefbare aarde voor iedereen. Bij ons draait alles om de aarde, de mens en duurzame ontwikkeling. Dit zie je terug in onze bijzondere collectie, actuele programmering en de films in ons unieke koepelfilmtheater. Het Museon-Omniversum biedt een omgeving die inspireert en ieders nieuwsgierigheid, verbeelding en creativiteit stimuleert.

Internationale ontmoetingsplek voor een duurzame toekomst
Museon-Omniversum is dé ideale ontmoetingsplek in het hart van de Internationale Zone van Den Haag. Wij hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en zijn in het bezit van een Green Key Gold-certificering.Als SDG House richten wij ons proactief op het mogelijk maken van een leefbare toekomst voor ons allemaal. Dit doen we in onze programmering én bedrijfsvoering. Juist daarom is Museon-Omniversum geschikt voor evenementen rondom dit thema. Het uitgangspunt voor onze One Planet Expo zijn de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Een bezoek aan (een deel van) deze unieke interactieve tentoonstelling in Nederland kan de rode draad vormen in je programma. Ook zijn er interessante tijdelijke tentoonstellingen. Er is voor elk wat wils.

 • Auditorium
  Auditorium
 • Studio
  Studio
 • Panoramazaal
  Panoramazaal
 • International Lounge
  International Lounge
 • One Planet
  One Planet
 • Museum Cafe
  Museum Cafe
 • Dome foyer
  Dome Foyer

Iedere bijeenkomst verdient aandacht en maatwerk
Iedere organisatie is anders en heeft zijn specifieke wensen. Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden en bieden maatwerk. Om je bijeenkomst tot een succes te maken. Of het nu gaat om een symposium met workshops in onze museale ruimtes. Of een dag voor medewerkers en hun familie. Er is altijd wel een thema te vinden dat aansluit bij het doel van je evenement. Iedere bijeenkomst verdient de juiste aandacht. Wij denken graag met je mee. Er zijn diverse inspiratieprogramma’s en (speed) tours. Binnen een tentoonstelling of langs de topstukken van een collectie. Van een kennismaking tot een verdieping. We informeren je graag!

Catering
Alle catering tijdens een bijeenkomst bij ons wordt verzorgd door Juni Lekkernijen. Met deze cateraar hebben we een partner in huis die verantwoord voedsel, duurzaamheid en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan. Zij staan garant voor een hoge kwaliteit catering en maken gebruik van zoveel mogelijk duurzame en eerlijke producten. Juni Lekkernijen maakt onderdeel uit van Social Capital, dat zich inzet om mensen met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking aan een betaalde baan te helpen. 

Overzicht zalen:

International Lounge 50 - 300 personen
De International Lounge is een lichte ruimte met grote glaspartijen. Dit is dé ideale ruimte voor je ontvangst, receptie, borrel of diner. De architectuur van Wim Quist is op deze plek sfeerbepalend. Grote blikvanger in de International Lounge is het 15 meter lange skelet van een potvis, een topstuk uit de collectie van Museon-Omniversum. De International Lounge grenst aan de achterkant aan de parkachtige tuin.

Auditorium - In theateropstelling: 300 personen - Sit down diner 120 personen
De grootste zaal van Museon-Omniversum vind je in het souterrain. Het is een robuuste zaal met een hoog plafond en brede strakke muren. Waarvan één muur een bijna vullend scherm heeft. Het Auditorium ademt de stoere architectuur van het gebouw. De ruimte heeft de sfeer van een traditioneel auditorium en is daarom zeer geschikt voor grote bijeenkomsten. Omdat elke opstelling mogelijk is, leent de ruimte zich uitstekend voor productpresentaties met een live-opstelling. Voor je (leden)vergadering, conferencing event of congres. Daarnaast is het Auditorium uniek door zijn goede akoestiek.

Museum café - 50 personen
In het One Planet Café verzorgt onze Haagse huiscateraar CateringMeesters een uitstekende lunch en borrel. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke pijlers binnen onze visie op eten en drinken. Het One Planet Café heeft een fris groen interieur en is het eerste vegetarische museumcafé van Nederland. Heb je andere wensen? Dan is dit geen enkel probleem.

Panoramazaal - tot 50 personen
Op het dak van Museon-Omniversum vind je de Panoramazaal. Dit is een dakserre volledig opgetrokken uit glas. Een unieke plek in Den Haag met rondom uitzicht over het Statenkwartier. Over de daken, statige gebouwen en Park Sorghvliet. Het is een plek die uitdaagt en tot denken aanzet. Een inspirerende plek voor je vergadering of bijeenkomst met een kleiner gezelschap. Met als optie een afsluitende borrel op het moment dat de schemering over de stad valt.

Studio - 40 tot 75 personen
De Studio is een hoge vierkante zaal met een industriële uitstraling. Aan het plafond hangen stoere cameraspots. Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor bijeenkomsten met een middelgrote groep. Voor je presentatie, break-out sessie, lezing of workshop. De Studio is ook beschikbaar in combinatie met de naastgelegen Auditorium.

Tentoonstellingszalen One Planet - 15-20 personen
De Themazaal is vooral geschikt als subruimte voor je bijeenkomst. Het aantal en type beschikbare themazalen hangt af van de tentoonstelling op dat moment. In overleg bekijken we wat er mogelijk is.

Dome - 300 personen
De Dome is verreweg het grootste filmtheater van de Benelux en uniek in Europa. Het koepelscherm is 840 m2, meer dan twaalf keer zo groot als een gemiddeld bioscoopscherm. Het koepelscherm biedt de kans om je boodschap op een spectaculaire manier te communiceren. Of het nu gaat om een lezing, een bedrijfspresentatie of om een workshop. Elke presentatie krijgt een extra dimensie op het enorme doek!

Dome Café - 300 personen
Voor of na je bijeenkomst in de filmzaal, kun je in de foyer van het koepeltheater terecht voor een borrel of een kop koffie. Het Dome Café heeft een gedeelte met tafels en zitplaatsen. Bovendien kunnen in het Dome Café ook statafels worden geplaatst. Via informatieschermen kun je de boodschap van je event ook op verschillende manieren in de foyer zichtbaar maken. Andere wensen met betrekking tot verlichting, muziek of verdere aankleding? In overleg is van alles mogelijk.

Neem contact op met Museon-Omniversum

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Museon-Omniversum zal z.s.m. contact met u opnemen.