Rotterdam Partners Convention BureauRotterdam Partners Convention Bureau
Back Back Evenementenbureaus

Rotterdam Partners Convention Bureau

  • Korte Hoogstraat 31
    3011 GK Rotterdam

    Tel: 010 790 0140

  • Rotterdam Partners Convention Bureau
Ga naar de website
Welkom in Rotterdam
Stad van ambitie en innovatie
 
Rotterdam staat voor meer dan 400 jaar succesvolle ervaring in internationale betrekkingen, handel en scheepvaart. De Rotterdamse haven is in al die jaren uitgegroeid tot de grootste van Europa. Vandaag de dag is Rotterdam een jonge, veelzijdige en dynamische stad die (internationaal) wordt geroemd om z’n gedurfde, hedendaagse architectuur. De haven en de bevolking – die uit meer dan 174 nationaliteiten bestaat – creëren een unieke open en kosmopolitische sfeer.
 
Rotterdam is altijd in beweging, de stad staat nooit stil. In de stad wordt veel en gedurfd gebouwd. Mede door de komst van een aantal iconen zoals de Markthal, De Rotterdam en het nieuwe Centraal Station staat Rotterdam nationaal én internationaal op de kaart als architectuurstad. Op festivalgebied dienen zich jaarlijks nieuwe, originele festivals aan. Voortdurend openen nieuwe restaurants, (coffee)bars, food markets en winkels hun deuren. Musea en theaters blijven boeien met spraakmakende tentoonstellingen en voorstellingen. Op en aan ’t water is steeds meer te beleven, van spectaculaire vaartocht tot zonnig terras.
 
Maar Rotterdam is ook een stad van ambitie en innovatie. Rotterdammers houden van aanpakken en snel tot resultaten komen. Het maakt Rotterdam tot een stad van kansen creëren en kansen nemen. Een stad bij uitstek dus, om uw zakelijke event, congres, beurs of incentive te organiseren. Niet voor niets staat Rotterdam al jaren hoog in de ranking van de International Congress and Convention Association (ICCA).
 
De afgelopen jaren hebben meer en meer toonaangevende congressen, beurzen en zakelijke evenementen zich aan Rotterdam verbonden. Zo werd in 2014 het internationale congres Deltas in Times of Climate Change II gehouden in de stad. Ook de beurzen Europort en Infratech in Ahoy Rotterdam staan (twee)jaarlijks op het programma. Waarom is Rotterdam ook voor uw congres of zakelijke evenement de plek bij uitstek?
 
Rotterdam als MICE-bestemming:
• is makkelijk bereikbaar (vliegtuig, trein, bus, auto), ook vanaf internationale bestemmingen;
• is in 26 minuten bereikbaar vanaf Schiphol Airport;
• heeft een compacte binnenstad waar veel zakelijke en congreslocaties zich op loopafstand (< 10 minuten) van elkaar bevinden.;
• heeft een ruim en gevarieerd aanbod aan hotels en congreslocaties met een uitstekende prijs-kwaliteit ratio;
• beschikt over moderne congres- en vergaderfaciliteiten met een capaciteit tot 10.000 personen;
• beschikt over ruim 7.000 bedden;
• is één van werelds leidende regio’s op medisch vlak en op het gebied van transport & logistiek, chemie, energie, architectuur, food en maritieme, offshore & deltatechnologie;
• is de 2e congresstad van Nederland (ICCA ranglijst sinds 2007).
 
Toonaangevende sectoren
Met drie onderzoekscentra en het Erasmus Universitair Medisch Centrum heeft Rotterdam een toonaangevende medische industrie. Tevens heeft Rotterdam een grote agrifood sector. Met 5.800 bedrijven en meer dan 40.000 banen is de stad de op een na grootste exporteur ter wereld op dit gebied. Daarnaast wil Rotterdam een bijdrage leveren aan een schoner milieu. Dit gebeurt onder andere met het programma Rotterdam Climate Initiative en door samen te werken met universiteitssteden zoals Delft. Ook de logistieke sector en de branche voor maritieme services spelen een belangrijke rol in Rotterdam. Zo is de stad wereldwijd marktleider op het gebied van risk management voor de scheepvaart.
 
Rotterdam Partners Convention Bureau verwelkomt u graag in Rotterdam. Wij voorzien u graag van onafhankelijk, kosteloos en professioneel advies rondom de organisatie van uw zakelijke bijeenkomst en congres.
 
Neem voor meer informatie contact op met 
Mark de Jong  (Account Manager Business Events)
m.dejong@rotterdampartners.nl  
 

Neem contact op met Rotterdam Partners Convention Bureau

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Rotterdam Partners Convention Bureau zal z.s.m. contact met u opnemen.