Teambuilding, Incentives en zakelijke bijeenkomsten in FrieslandTeambuilding, Incentives en zakelijke bijeenkomsten in Friesland
Back Back Incentives & bestemmingen

Meet in Friesland

 • Zuidergrachtswal 2
  8933 AD Leeuwarden

  Tel: 058 233 07 40

 • Meet in Friesland

In het kort

 • Lonely Planet, National Geograpic en The New York Times tipten Friesland in 2018 als topdestinatie om te bezoeken.
 • Friesland is koploper in Watertechnologie, Dairy en Agriculture.
 • Leeuwarden-Friesland was de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.
 • Uitgeroepen tot beste circulaire regio van Nederland in 2017
 • Gevoel van vrijheid in een uniek landschap

Ga naar de website

Op een uur rijden van Amsterdam vind je het gevoel van vrijheid in een landschap als geen ander. De wind langs je wangen, zon in je nek en een horizon vol groen om je heen. Friesland is met haar weidse landschap, zilte lucht en creatieve ondernemersgeest dé plek voor je volgende congres, meeting of incentive. Want we doen het hier allemaal net even anders. Verruil tl-verlichting voor uitwaaien langs de kust, de vergaderzaal voor klimmen op een vuurtoren en de kantine voor zeilen op een skûtsje.

Dat Friesland prachtig is, hoeven we je misschien niet meer te vertellen. Maar dat Friesland ook bol staat van kennis en innovatie is minder bekend. Of het nu gaat om water, weiland of veehouderij; de Friezen kijken hoe het werkt én hoe het beter kan. Niet voor niets vind je hier de European Capital of Water Technology, de ‘beste circulaire regio van Nederland’ en de eerste Dairycampus van de wereld. De noordelijkste provincie van ons land is daarmee wereldwijd een inspiratiebron voor bedrijven die innovatie zoeken. Knappe koppen, die Friezen.  

Meet in Friesland

Meet in Friesland richt zich op de marketing van Friesland als zakelijke toeristische bestemming en is onderdeel van Merk Fryslân, de regiomarketingorganisatie van de Provincie Fryslân. Meet in Friesland helpt je met het vinden van de perfecte vergaderlocatie, groepsaccommodatie of dat ene bedrijfsuitje waar je al je collega's een plezier mee doet. Ook organiseren wij regelmatig site visits en plannen wij locatiebezoeken op verzoek.  

 • Congres in Friesland
  Congres in Friesland
 • Koploper in Watertechnologie
  Koploper in Watertechnologie
 • Verkozen als topdestinatie door Lonely Planet in 2018
  Verkozen als topdestinatie door Lonely Planet in 2018
 • De plek voor je incentive
  De plek voor je incentive
 • Teambuilding in Friesland
  Teambuilding in Friesland
 • Perfecte locaties voor meeting & events
  Perfecte locaties voor meeting & events
 • Vergaderen op de Wadden
  Vergaderen op de Wadden

Friesland is dé bestemming voor jouw volgende congres, meeting, event of incentive. Waarom? Wij hebben de 10 beste redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Topbestemming volgens Lonely Planet, National Geographic en The New York Times

Friesland is bestempeld als topdestinatie door Lonely Planet, National Geographic en The New York Times. Hoe kan het ook anders, met twee UNESCO Werelderfgoederen, twee Dark Sky Parks, prachtige meren, eindeloze stranden, terpen en elf cultureel-historische steden?

2. Lekker koese

Met 7000 bedden in heel Friesland en 750 in Leeuwarden is er meer dan voldoende ruimte om je congres of event te hosten. Kies je voor een gezellige stad of ga je voor het 'alleen op de wereld'-gevoel in de Friese natuur?

3. Dichterbij dan je denkt

Ook niet onbelangrijk: Friesland is heel goed bereikbaar. Ondanks dat het soms ver weg voelt, is onze provincie dichterbij dan je denkt. Binnen anderhalf uur sta je vanaf Amsterdam op Friese grond. Er is veel ruimte om te parkeren en bijkomend voordeel is dat de parkeerkosten relatief laag zijn. Door de goede bereikbaarheid is het ook gemakkelijk een combi te maken tussen de stad en een eiland, of de stad en het platteland.

4. Locaties van alle soorten en maten

Friesland kent zo'n 130 unieke locaties voor zakelijke bijeenkomsten en congressen. Wat dacht je van vergaderen in een boerderij of op een schip? Of een congres of evenement in een kerk? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook een voordeel: de kosten voor huren van een ruimte is vaak lager dan in de randstad!

5. Koploper in watertechnologie

Wij Friezen zijn niet alleen trots op ons water, maar hebben er ook nog eens best veel verstand van. We weten wel hoe we met water om moeten gaan om droge voeten te houden of om er energie uit op te wekken. Leeuwarden is niet voor niets Capital of Water Technology en is zeker een bezoek waard.

6. Innovatie in dairy en biodiversiteit

In Friesland steken we de handen uit de mouwen om Europa groener en duurzamer te maken. We maken van de weilanden weer levendige velden met bloemen, kruiden, insecten en vogels, en onze koeien op de Dairycampus dragen bij aan onderzoek naar een duurzame zuivelketen, door, naast melk, vooral data te produceren.

7. Beste circulaire regio van Nederland in 2017

Friesland is koploper op het gebied van circulariteit en is in 2017 uitgeroepen tot de meest circulaire regio van Nederland.

8. Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden-Friesland was de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en barstte uit haar voegen van cultuur. Dat het jaar voorbij is, betekent niet dat de cultuur op is. In de hele provincie worden nog altijd projecten opgezet en ondersteund, en werken we aan de hand van drie culturele triënnales naar 2028. De eerste vindt plaats in 2022.

9. De Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

De Waddenzee behoort sinds 2019 tot UNESCO Werelderfgoed en is, samen met de Waddeneilanden, perfect voor een unieke incentive of een inhoudelijk congres.

10. Het buitenlandgevoel in eigen land

In Friesland spreken we natuurlijk gewoon Nederlands, maar daarnaast hebben we ook nog onze eigen taal: het Fries. Oant sjen! Deze onderscheidende culturele identiteit is bij UNESCO niet onopgemerkt gebleven. Leeuwarden werd in 2019 door UNESCO uitgeroepen tot City of Literature en is daarmee de tweede stad van Nederland met deze titel.

 

Neem contact op met Meet in Friesland

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Meet in Friesland zal z.s.m. contact met u opnemen.