Fort de BatterijenFort de Batterijen
Back Back Locaties

Fort de Batterijen

 • Overeindseweg 25
  3439 LP Nieuwegein

  Tel: 030 - 63 62 745

 • Fort De Batterijen

In het kort

 • Rauw fortterrein
 • Centraal gelegen in Nederland
 • Groene en waterrijke omgeving
 • Sfeervol, inspirerend en ontspannend
 • Karakteristieke gebouwen voor plenair en subruimtes

Ga naar de website

Hartelijk welkom bij Fort de Batterijen!

 

Fort de Batterijen is een inspirerende en ontspannen locatie vlakbij Utrecht. Het monumentale fort anno 1871 – 1873 is de afgelopen jaren van een verwilderd fortterrein ontwikkeld tot een bijzondere evenementenlocatie. Het fort is de perfecte locatie voor evenementen, brainstorms, vergaderingen, conferenties en diners. Door haar unieke karakteristieken is het fortterrein een sfeervolle locatie voor elke groepsgrootte.

De totale bezetting van Fort de Batterijen telt vijf objecten, waaronder het Wachthuis, de monumentale Artillerieloods en drie bunkers verspreid over het fortterrein. De ruim twee hectare grond die bij het fort horen, bieden uitgebreide mogelijkheden voor outdoor evenementen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tenten of tijdelijke bouwwerken te plaatsen en buitenactiviteiten te organiseren.

Sfeervol Wachthuis

Wat ooit het slaapvertrek en de wachtruimte van de manschappen was, is nu een stijlvolle ruimte voor vergaderingen en events. Het Wachthuis bestaat uit een combinatie van vijf gewelven met authentieke rode deuren. De ruimtes zijn fris, industrieel en modern ingericht met natuurlijke elementen. Door de glazen puien komt veel licht binnen in de sfeervolle gewelven. De puien zijn de doorgang naar een 200 m² groot terras met openhaard en vlonder, die direct aan het water grenst.

Monumentale Artillerieloods

De Artillerieloods beslaat in zijn totaliteit ruim 250 m² en heeft een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De begane grond met sfeervolle houten balken en stalen accenten bestaat uit een grote karakteristieke ruimte voor plenaire bijeenkomsten tot 250 gasten. De eerste verdieping van de Artillerieloods is voorzien van twee subruimtes en is daarmee uitermate geschikt voor vergaderingen, workshops en brainstorms.

Ons verhaal

Fort de Batterijen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, herleeft Fort de Batterijen sinds begin 2017 als inspirerende locatie voor de zakelijke markt. Met aandacht voor natuur en historie is dit rauwe terrein ontwikkeld tot een sfeervolle evenementenlocatie.

Perfecte ligging

Fort de Batterijen ligt midden in Nederland, prachtig gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en verscholen in het groen. De locatie ligt in het groene hart van Utrecht en is goed bereikbaar vanuit alle delen van Nederland. Uw gasten kunnen gebruik maken van de ruim aanwezige parkeergelegenheid rondom het terrein.

Kom opladen!

Interesse in Fort de Batterijen als locatie voor uw evenement? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek op locatie. De Batterijen is niet gebonden aan vaste concepten, iedere aanvraag is anders en ons team ontwikkelt met veel plezier een passend voorstel op maat.

Instagram | Facebook | Twitter

Neem contact op met Fort de Batterijen

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Fort de Batterijen zal z.s.m. contact met u opnemen.