Laurenskerk RotterdamLaurenskerk Rotterdam
Back Back Locaties

Laurenskerk Rotterdam

 • Grotekerkplein 27
  3011 GC Rotterdam

  Tel: 010 413 1494

 • Logo Laurenskerk

In het kort

 • Dé locatie voor reflectie en inspiratie
 • Historische sfeer, hedendaagse gemakken
 • Goed bereikbare centrumlocatie
 • Catering op het hoogste niveau
 • Al eeuwenlang gastvrijheid

Ga naar de website

Dé historische locatie van Rotterdam om uw evenement tot een onvergetelijk succes te maken.

Ontmoet historie
De Laurenskerk was ooit gelegen aan de rivier de Rotte en vormde de bakermat van Rotterdam. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525 is de imposante Laurenskerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog en haar wederopbouw nadien werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners. 

Creëer toekomst

De kerk kent een fraaie museale inrichting en er vinden met regelmaat concerten, congressen, beurzen, diners, zakelijke- en ceremoniële bijeenkomsten plaats. Met eenvoudige middelen en lichteffecten is de kerk om te toveren tot een sprookjesachtig decor. De Laurenskerk kan naar wens worden ingedeeld voor kleine of grotere groepen. In theater-  en concertopstelling kunnen er maximaal 1.200 personen plaatsnemen, tijdens een diner is er ruimte voor 150 tot zo’n 1.000 zitplaatsen. BOS event support is al jarenlang verantwoordelijk voor de techniek in de Laurenskerk. Al met al een ruimte voor reflectie en inspiratie voor de toekomst. 

Catering
Huiscateraar Van der Linde catering + evenementen draagt zorg voor de inwendige mens, maar er kan desgewenst ook worden samengewerkt met andere cateraars. Daarnaast beschikt de Laurenskerk over een eigen terrasvergunning, zodat een borrel in de zomermaanden buiten kan plaatsvinden. 

Bereikbaarheid
Gratis WiFi is aanwezig en de ruimte is volledig rolstoeltoegankelijk.
De Laurenskerk ligt op circa 5 minuten lopen van metro-, tram- en treinstation Blaak en de parkeergarages WTC-Beursplein en Markthal.

Neem contact op met Laurenskerk Rotterdam

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Laurenskerk Rotterdam zal z.s.m. contact met u opnemen.