Back Back Nieuws

Urban Chase: speelterrein voor volwassenen

18 september 2014
In Gouda vindt op zaterdag 11 oktober 2014 het evenement Urban Chase plaats. Urban Chase is een kruising tussen een speurtocht en een obstakelrace, waarbij teams van twee met behulp van familie, vrienden en mensen op straat bijzondere fysieke en mentale opdrachten moeten volbrengen. Het evenement legt de nadruk op het fun-karakter en is daarom een uitdaging voor zowel sporters als niet-sporters.

ChasePoints
De uitdagingen – ChasePoints genoemd - die de deelnemers tegenkomen liggen verspreid door de stad. Voor de race krijgen de lopers een aanwijzingenlijst en aan de hand daarvan moeten ze de locaties gaan bepalen. De opdrachtpunten brengen je op de mooiste plekken van de stad en doen een beroep op je doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en teamwork. Een aantal opdrachtpunten die de deelnemers kunnen verwachten zijn: abseilen, kanoën, speurwerk en natuurlijk iets met kaas.

Right To Play
Naast het creëren van een speelterrein voor volwassenen in de stad Gouda, vraagt de organisatie ook aandacht voor het goede doel Right To Play. Right To Play gelooft dat sport en spel onmisbaar zijn in de ontwikkeling van kinderen en dat iedereen moet kunnen meedoen. Iedere dag weer zien ze wat sport en spel betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede, conflictsituaties of te maken hebben met ziektes of lichamelijke beperkingen. Sport en spel laten deze kinderen weer kind zijn, maar maken hen ook weerbaar. Right To Play zorgt voor een veilige plek waar kinderen spelenderwijs belangrijke waarden en vaardigheden leren, kennis opdoen en biedt hen langs die weg een kans op een betere toekomst. Right To Play staat bij twee ChasePoints centraal. Één pre-ChasePoint – voorafgaand aan het evenement – en één tijdens de Chase.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!