Zo organiseer je je eigen online evenement met vriendenZo organiseer je je eigen online evenement met vrienden
Back Back Nieuws

Zo organiseer je je eigen online evenement met vrienden

19 oktober 2023

Wil je een leuk evenement organiseren, maar heb je geen tijd en geld om een goede locatie te regelen? Geen probleem, want je kunt het evenement uiteraard ook online houden. Op die manier kun je meer vrienden deel laten nemen aan je evenement en hoef je niemand over te slaan bij het maken van de uitnodigingen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat een digitaal evenement organiseren heel wat anders is dan het organiseren van een fysiek evenement. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er een livestream evenement op platforms als Twitch of Kick van te maken.

Wat komt er kijken bij een online evenement?

Bij het organiseren van een online evenement met vrienden komt er meer kijken dan als je een real-life evenement organiseert. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een livestream te beginnen. Het is dan wel zo leuk als al je vrienden ook in beeld komen tijdens het evenement. Bijvoorbeeld door alle deelnemers een webcam toe te sturen, zodat ze mee kunnen doen. Bovendien moet als organisator van het evenement je internetverbinding wel goed zijn. Je wilt immers niet dat halverwege het evenement de verbinding opeens wegvalt. Online evenementen met vrienden worden steeds populairder, omdat ook je vrienden die aan de andere kant van het land wonen dan mee kunnen doen via de computer, tablet of smartphone. Maar waar moet je precies op letten?

Wat heb je sowieso nodig?

Of je nu een groot of klein evenement wilt gaan organiseren, er zijn een aantal zaken waar je sowieso aan moet denken, naast het hebben van de juiste inspiratie. Zo kun je bijvoorbeeld een greenscreen kopen. Een greenscreen is een groen doek waarmee je je achtergrond kunt veranderen. Handig als je je evenement echt leuk aan wilt kleden, of er voor wilt kiezen om het evenement op een virtuele locatie plaats te laten vinden. Maak je gebruik van zo’n groen doek, dan heb je wel goede belichting en een goede camera nodig. Anders krijg je te maken met schaduwen en dat maakt het volgen van het evenement een stuk minder prettig. Daarnaast heb je eigenlijk wel een aantal camera’s nodig die kunnen filmen vanuit meerdere hoeken. Op die manier krijg je een meer dynamischere uitzending. Bovendien dien je ook na te denken over audio. Koop dus een goede microfoon of zorg ervoor dat de batterijen van de zender van de draadloze microfoon zijn opgeladen. Op die manier heb je geen geluidsproblemen tijdens je evenement.

Denk na over het platform

Verder dien je na te denken over het platform waarop je het evenement uit gaat zenden. Je kunt daarvoor webruimte huren, maar het hoeft niet veel te kosten. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om aan de hand van Skype een groepsgesprek aan te maken, of je evenement live uit te zenden op gratis platforms als Kick of Twitch. Zo is het mogelijk om samen met je vrienden in het online casino buitenland te gokken. Op die manier heb je een leuke avond ‘uit’, waar iedereen aan mee kan doen, waar dan ook ter wereld. Handig als je vooral buitenlandse vrienden hebt. Lees daarvoor wel eerst even de regels van het platform door. Je mag namelijk niet bij alle platforms zulke evenementen in relatie tot gokken organiseren. Maar als je bijvoorbeeld een conferentie of een ander evenement wilt organiseren, is dit vaak wel toegestaan. Houd je aan de regels, want het is natuurlijk niet handig als het evenement halverwege al gestaakt moet worden, omdat je van het platform verwijderd bent.

Kies voor mooie vormgeving

Ten slotte is het goed om na te denken over de vormgeving van je evenement. Je kunt meestal voor een klein bedrag al wat video instarts en bumpers kopen. Daarnaast kunnen naamtitels ook een goed idee zijn als er meerdere sprekers zijn en niet al je vrienden elkaar kennen. Het is dus verstandig om flink uit te pakken en met mooie vormgeving op de proppen te komen, zodat je je vrienden versteld kunt laten staan. Natuurlijk kan een knop waarmee je vrienden in kunnen breken op de uitzending niet ontbreken. Het is immers leuk om met je vrienden flink wat interactie te hebben. Zo maak je er een gezellige online avond uit van!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!