Back Back Nieuws

Xsaga creëert groots zonnebloemen labyrint op het Museumplein

07 september 2015
Het waren maar liefst 125.000 zonnebloemen, allemaal zorgvuldig gekweekt door Nederlandse telers. Gekweekt op vijf verschillende velden in Nederland om te voorkomen dat storm of onweer het kleurrijke plan zou dwarsbomen.

Precies op het juiste moment klaar. In 24 bomvolle vrachtwagens naar Amsterdam gebracht, verdeeld over 6.400 bloemfusten werden deze door 80 vrijwilligers van het Wellantcollege, Flora Holland en Pantar op de centimeter nauwkeurig opgesteld in een open veld van 7.000 m2. Samen veranderden zij in nog geen drie dagen na de Uitmarkt in Amsterdam het Museumplein in een zonnebloemen labyrint van ongekende schoonheid. Dit allemaal ter ere van de heropening van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum.

Van Goghs dwaaltuin
Ruim 40.000 bezoekers wandelden gedurende het weekend over het 800 meter lange wandelpad richting het nieuwe entreegebouw. Na elke hoek hingen er borden met vragen uit de 'Van Gogh houdt je bezig’ campagne welke was ontwikkeld door het Amsterdamse reclamebureau Petrik Sweezie. In het labyrint waren een aantal ‘themakamers’ gemaakt waarin onder andere singer songwriters hun speciaal op Vincent van Gogh geïnspireerde nummers ten gehore brachten. Eenmaal bij de nieuwe hoofdentree werden de bezoekers uitgenodigd om een gratis app te downloaden waarmee iedereen ook zijn eigen museum kon openen. Waarmee de internationale marketingcampagne van het museum niet alleen fysiek maar ook emotioneel tot leven werd gebracht.

Social media explosie 
Instagram, facebook en twitter ontplofte met prachtige afbeeldingen van het labyrint en het fonkel nieuwe entreegebouw. Nationale en internationale media schreven massaal verhalen en plaatsten kleurrijke foto’s met als klap op de vuurpijl de foto van de dag in de New York Times.

'Wij zijn bijzonder trots en dankbaar dat wij dit spectaculaire plan mocht bedenken en in nauwe samenwerking met tientallen collega’s van het Van Gogh Museum en heel veel professionele partijen uit het vak op deze wijze mochten uitvoeren', aldus een vereerde Xsaga.

Fotocredits: Nils van Houts - Flora Holland

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!