Back Back Achter de schermen

We hebben hem laten gaan: Gouden Giraffe 2009

18 maart 2009

De vijftiende editie van Gouden Giraffe 2009. Het kon jullie als lezer van dit weblog niet ontgaan zijn. We hebben jullie overspoeld met berichten over de aanloop er naar toe. Dinsdagochtend maakten we de sprong, we bereikten die avond het hoogtepunt op de uitreiking zelf. Je kunt veel dingen regisseren in het leven maar een avond zoals deze werd nog mooier door de bijzondere reacties van de winnaars, verliezers, Frank Wentink en de presentator Humberto Tan.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Foto: Henk-Jan Winkeldermaat

Zoals winnaar in categorie Effectief Ralph van Hessen de zaal toesprak;"Je moet durven laten gaan. Blaas een ballon op en laat hem los. Dan ontstaat er creativiteit." Al zeg ik het zelf. Deze avond was zo'n ballon. We hebben hem opgeblazen, we lieten hem los…

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Foto Henk-Jan Winkeldermaat

Frank Wentink, winnaar van de Event Personality 2008, sprak gepassioneerd de zaal toe, hoe de branche in moet spelen op de economische situatie. "Dit is het moment om tegen de stroom in te gaan. De aanval is de beste verdediging. Pak dit moment aan om creatief te zijn."  Wentink kan het weten want hij heeft naar eigen zeggen al vijf crisissen meegemaakt. Hij besprak ze alle vijf zonder ook maar een keer de aandacht van de zaal te verliezen. Zelfs Humberto begon spontaan te zingen voor Wentink die hem vervolgens een aanbod deed voor de Dinnershow of Dreams…

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Foto Adriaan van Zijp

Na deze inspirerende woorden ontving Joke van den Boer, van de De Koninklijke Van den Boer Groep, uit handen van Wentink een award voor Event Personality 2009. Een bescheiden Van den Boer bedankte haar medewerkers dat ze nog elke morgen om half 9 binnen mocht komen om vervolgens haar werk met ontzettend veel passie te mogen doen.  

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
WK Amsterdam winnaar in catergorie Charity (Foto: Adriaan van Zijp)

Sarriel Taus, winnaar in de categorie Charity, balde beide vuisten na de bekendmaking. Zijn WK Amsterdam kreeg eindelijk wat ze naar eigen zeggen verdiende; dat gouden beeldje, dus erkenning! Planet Event met Van Oud Naar Nieuw won dit jaar voor de derde keer in de Gouden Giraffe geschiedenis.

We hebben de ballon laten gaan, hij is nu leeg…we blazen hem weer op en laten hem volgend jaar weer los. We hopen dat jullie dan weer allemaal als inzender of als winaar, verliezer, toeleverancier of bezoeker van de partij zijn!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!