Back Back Achter de schermen

Waarom ver vliegen als je Madeira hebt?

23 oktober 2012

Het tropische eiland Madeira werd onlangs door Travelmediate en zeven reisprofessionals bezocht. Deze onontdekte bestemming is  in een paar dagenflink onder de loep genomen op MICE- en events mogelijkheden. 'Waarom ver vliegen als het ook dichtbij kan?' Onder dit motto is het gezelschap afgereisd naar deze warme bestemming. 'Onze agent ter plaatse is Abreu. Met TAP vlogen wij in de middag vanaf Amsterdam naar Lissabon, om daar vanuit door te vliegen naar Madeira met een late aankomst in de avond. De landing was zeer spectaculair en het uitzicht had een bijzonder karakter met kliffen en rotsformaties die langs ons heen schoten. Toen de deuren opengingen, nam een tropische bries de overhand,' vertelt Raymon Honings, eigenaar van Travelmediate.

Wat kun je allemaal verwachten op Madeira; In ieder geval warmte, het hele jaar door is het
20 graden. Een mild klimaat dus. Verder zijn er mooie hotels en maakte het gezelschap tijdens de famtrip van Travelmediate kennis met hotel The Vine in hartje centrum van Funchal, dat beschikt over een geweldig dakterras met een adembenemend uitzicht over de baai van Funchal. Madeira kent ook een  goed uitgaansleven met leuke clubs.

Nieuw Zeeland komt aardig in de buurt
Op het eiland is een variatie aan groepsactiviteiten mogelijk, die nog zeer betaalbaar zijn ook. Met Jeeps door het ruige oude gebergte; in het Unesco-erfgoed crossen met landrovers door de  dicht beboste omgeving en daar een hoogte bereiken van bijna 1.800 meter. 'Als ik een vergelijking mag maken komt Nieuw Zeeland aardig in de buurt,' aldus Raymon.

Het eiland kent veel water en dus veel vis, je kunt hier een heerlijk avondmaal nuttigen voor 10 euro en je hebt dan nog verse vis ook! Walvissen en dolfijnen zijn niet weg te denken uit deze wateren. Met een snelle ribboot en een aantrekkelijke biologe koos de groep het ruime sop en het duurde niet lang voordat de eerste walvissen gespot werden op nog geen twee mijl van de kust. Een waar oceaan Utopia terwijl de dolfijnen langs de boot schoten.

Bijzonder en authentiek
Nog nauwelijks bijgekomen van de indrukwekkende gebeurtenissen van dag 1 bezocht het geszelschap op dag 2 de met een Oostenrijkse kabelbaan het hoge dorpje Monte, dat uitkijkt over de baai van Funchal. In dit authentieke dorp zijn eeuwenoude bomen en een schitterende kerk te bewonderen.  Eenmaal afgedaald over het asfalt met een originele toboggan (een grote houten slee) kwam de groep aan bij Quinta das Cruzes, waar ook het oude huis van de ontdekker (Joao Goncalves Zarco) van Madeira staat. Dit onderkomen wordt omringd door een geweldig mooie tuin, waar de lunch al op de genodigden stond te wachten.

Sociale projecten
Met Unseco als goede vertegenwoordiger zijn er hier tevens talloze maatschappelijk en sociale projecten te bedenken; Het bos, de Bananen plantage, het waterreguleringsysteem. Dit zijn slechts enkele highlights die bezocht kunnen worden ten behoeve van een sociaal programma met een maatschappelijke insteek.  De DMC van Travelmediate kan hier meer over vertellen. De reis komt ten einde na een stop bij de bekende Madeira Wine Company gaan; 'Grappig te horen dat deze wijn juist in houten vaten op een warme temperatuur gerijpt wordt, in tegenstelling tot de reguliere wijnen die juist door koeling goed blijven. Het proeven is een waar genot!'

Tot slot meent de groep unaniem verrast te zijn door de diversiteit aan culturele- en sociale activiteiten en het kwaliteitsniveau op Madeira.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!