Back Back Nieuws

Vuur- en watershow tijdens officiële opening nieuw waterdoepark Zuiderzeemuseum

05 mei 2015
Waterwerken, een project van vier jaar, is officieel geopend in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Middels een openingsact op het water kregen genodigden en pers een exclusieve eerste indruk van het nieuwe waterdoepark. Tussen de herrezen Zuiderzee-eilanden zorgde musicalactrice Joke de Kruijf voor een muzikaal schouwspel. Waterdoepark Waterwerken is onderdeel van het buitenmuseum en is vanaf vrijdag 1 mei geopend voor het grote publiek.

Officiële opening
De opening van Waterwerken ging van start met een speciale uitvoering van het lied 'De Zee' door musicalactrice Joke de Kruijf, onder begeleiding van het Enkhuizer koor. Op een boot voer zij al zingend tussen de herrezen Zuiderzee-eilanden door. Ger en Darren, de gezichten van het campagnebeeld van Waterwerken, openden officieel het nieuwe waterdoepark. Dit ging gepaard met een spectaculaire vuur- en watershow.

Waterwerken
In het buitenmuseum heeft het Zuiderzeemuseum de nieuwe waterattractie Waterwerken gerealiseerd. Uit het lage water van het IJsselmeer zijn de vier voormalige Zuiderzee-eilanden Marken, Pampus, Wieringen en Urk als kleine stukjes land herrezen. Het Zuiderzee-eiland Schokland is teruggekeerd op het land terug als speeleiland voor de allerkleinsten. Bezoekers kunnen in het nieuwe waterdoepark met bootjes de eilanden, met elk een eigen activiteit, verkennen. Op Pampus staan twee waterkanonnen, op Wieringen ligt een verborgen schat, het eiland Marken kan men gedeeltelijk laten overstromen en weer droogleggen en op Urk staat een picknicktafel. Tussen het plein en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Hier kan de bezoeker de kracht van water voelen door zelf de beweging en stroming van het water te regelen met verschillende ‘stroomprofielen’.

Foto: Madelon Dielen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!