Back Back Nieuws

Viskoekjes, latkes en pekelvlees tijdens evenement Château Jerusalem

01 september 2015
Château Jerusalem bestond 500 jaar en Mise en Place 21 jaar (eindelijk volwassen). Dit feit werd 27 augustus gevierd. Vos Kosher Catering & Events uit Amstelveen heeft dit evenement culinair mogen verzorgen.

Château Jerusalem
Château Jerusalem is het hoofdkantoor en opleidingscentrum van Mise en Place en haar labels en netwerkorganisatie Servicecenter 4Hospitality. Tijdens het evenement waren ruim 350 gasten aanwezig waaronder de Ambassadeur van Israël in Nederland, de Burgemeesters van Maastricht, Meerssen en Amstelveen, de Gouverneur van Limburg, de Honorair Consuls van Frankrijk en van Israël. Onder de aanwezigen verder heel veel horeca ondernemers en cateraars vanuit heel Nederland, Duitsland en België.

Kosher
De keuze voor de culinaire invulling door Vos Kosher Catering was eigenlijk vanzelfsprekend: Mise en Place en Roland Vos doen al heel lang zaken met elkaar. Zelfs zo lang dat Vos tot één van de oudste relaties van MeP gerekend kan worden, maar zeker de oudste relatie van de afdeling Amsterdam is. De reden om heel horeca Nederland te ontvangen met koshere hapjes was omdat het symbolisch mooi is dat als het Château dan toch ‘Jerusalem’ heet, de hapjes daar ook op afgestemd worden. Niet alleen voor de Joodse, maar voor alle gasten.

Traditionele gerechten
Voor Vos Kosher Catering was het een hele eer om zoveel niet-joodse gasten aan het koshere eten te krijgen en de top van Horeca Nederland te mogen verwennen. De cateraar koos er op zijn beurt voor om een aantal traditionele gerechten die deels ook op de menukaart staan in het Museumcafé van het Joods Historisch Museum in Amsterdam (management door Roland Vos) op eigentijdse wijze te presenteren. Zo waren er o.a. viskoekjes, latkes en pekelvlees.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!