Back Back Nieuws

Veenhorst dé groepsaccommodatie van 2006

06 november 2006

Buitenhuis de Veenhorst in Midlaren (Drenthe) is uitgeroepen tot dé Groepsaccommodatie van het jaar 2006. Dat is de uitslag van de verkiezing die is gehouden onder de lezers van het magazine Groepsaccommodaties 2006, een uitgave van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).


Het buitenhuis wordt ‘al eeuwen’ gerund door Hans Blaauboer. Zo’n dertig jaar terug besloot de leraar uit het Gooi in ieder geval niet tot zijn pensionering fulltime voor de klas te blijven staan. Bovendien wilde hij toen al iets rustiger en vooral ruimer wonen. Zo kwam hij uiteindelijk in Midlaren, tussen Assen en Groningen, oog in oog met ‘de Veenhorst’, ooit een kamphuis van de Groninger Christelijke Jonge Mannenvereniging. Vlakbij de Drentse Aa en het Zuidlaardermeer.


In één week besloot hij het roer radicaal om te gooien, zijn baan op te zeggen en in Drenthe zijn stek te vinden. Er volgden vier verbouwingen en achter het buitenhuis kwam een dienstwoning. Daar ligt op de begane grond Het Lagerhuis, een bijzondere locatie voor een vergadering, training of familiedag. Sinds acht jaar draait partner Els mee; de Groningse verpleegkundige zwaait de scepter over het horecawerk. Hans richt zich op de administratieve en overige activiteiten. De Veenhorst is nu een volwassen groepsaccommodatie met acht slaapvertrekken en plaats voor 48 gasten.


Wat maakt De Veenhorst in hun ogen zo bijzonder? “Het begint met de uitstraling”, vertelt Els. “Als je hier aankomt ben je gelijk onder de indruk van het buitenhuis”. En Hans vult aan: “Daarnaast denk ik dat onze kracht ligt in het feit dat we service op maat leveren. Wil een groep alleen maar slapen, dan kan dat, maar we kunnen ook de maaltijden geheel of gedeeltelijk en leuke activiteiten regelen. Zo kun je een product voor elke portemonnee aanbieden”.


Hun klanten komen uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland. “We hebben een Duitse touroperator die hier iedere zomer met diverse groepen komt. Die heeft hier alweer voor de komende jaren geboekt. Dan weet je dat je je werk goed doet”, concludeert Blaauboer. En samen: “Daarom zijn we ook zo blij met die benoeming tot Groepsacccommodatie van het jaar. Ook de gasten ervaren dat dus zo”.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!