Unfold.art & Westergas present: SORAUnfold.art & Westergas present: SORA
Back Back Nieuws

Unfold.art & Westergas present: SORA

04 november 2022

Het team achter Audio Obscura lanceert nieuw bedrijf: Unfold.art. In partnership met Cultuurdorp Westergas en in navolging van SKALAR, brengt Unfold.art de nieuwe audiovisuele lichtkunst installatie SORA van kunstenaarsduo NONOTAK begin januari 2023 naar het grote publiek. Met Cultuurdorp Westergas als vaste partner brachten de founders van Audio Obscura begin 2020 SKALAR, van licht kunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray, naar Amsterdam; een sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie uit Berlijn. Het partnerschap met Westergas wordt voortgezet en daarmee ook een bakermat gelegd voor aankomende audiovisuele kunstinstallaties in Amsterdam waar de Gashouder de jaarlijkse locatie zal zijn om deze nieuwe installaties te ervaren.

SORA BY NONOTAK

Vanaf 6 januari 2023 zal Unfold.art’s nieuwste creatieve samenwerking, SORA, de legendarische Gashouder overnemen. De imposante installatie @balloriginal wordt gemaakt door beeldend kunstenaar Noemi Schipfer en kunstenaar/muzikant Takami Nakamoto, die samen het creatieve collectief NONOTAK vormen. NONOTAK werkt met licht- en geluidsinstallaties waarbij ze etherische, meeslepende en droomachtige omgevingen creëren. Deze zijn gebouwd om de kijker te omarmen, maar ook uit te dagen. In samenwerking met Unfold.art ontwierp NONOTAK een audiovisuele kunstinstallatie die de kijker uitnodigt om zowel even helemaal in als buiten zichzelf te treden. SORA is NONOTAK’s grootste werk ooit, het vertelt een visueel verhaal van de ruimte waarin het zich in bevindt.

SORA

SORA is qua schaal een van de grootste installaties die NONOTAK heeft gemaakt. Ze lieten zich voor dit nieuwe werk inspireren door het volume van de Gashouder. SORA zal vrij laag boven het publiek ‘zweven’, dicht bij de mensen om te contrasteren met het hoge plafond van de Gashouder. Met als resultaat een visueel spel tussen twee radicale gevoelens van de ruimte die op meerdere manieren te beleven valt.

Door samen te werken met de meest innovatieve artiesten op het gebied van kunst, technologie, new media en muziek, verlegt Unfold.art de grenzen van de verbeelding door middel van reusachtige immersive art ervaringen. Zie het als een reizend concept, met Amsterdam als beginpunt, die deze bijzondere audiovisuele ervaringen naar blackbox locaties over de hele wereld brengt, met een jaarlijks vernieuwde show.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!