UMAMI PARK: Azië in Oost-AmsterdamUMAMI PARK: Azië in Oost-Amsterdam
Back Back Nieuws

UMAMI PARK: Azië in Oost-Amsterdam

07 juli 2017

Café De Tropen organiseert, in samenwerking met Spang 31, het eerste UMAMI PARK, een nieuw stadspark festival in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en in het Oosterpark. Op zondag 9 juli van 10.00 tot 20.00 uur kunnen jong en oud genieten van een Aziatisch ontbijt, een cultureel programma, workshops, art & crafts en bovenal van een gezellige zondag met familie en vrienden.

Buurtbewoners, ondernemers en toeristen

'Het Japanse woord Umami – dat 'heerlijkheid betekent- is een van de vijf basissmaken. Bij De Tropen spelen Oosterse smaken en geuren een grote rol. Met de warme dagen in aantocht waarbij mensen buiten willen genieten van elkaar, van lekker eten en van een mooie omgeving leek het ons op deze plek een goed idee.' zegt Claire van Campen, General Manager van Café de Tropen en KIT Hospitality. 'Daar komt bij dat wij pal gelegen zijn naast het tweede city park met de mooiste kinderspeelvijver van Amsterdam en dat wij de buurtbewoners, ondernemers en de toeristen graag willen laten genieten van een nieuw cultureel festival. De ambitie is om dit op regelmatige basis te laten terugkeren.'

Leren en genieten

UMAMI PARK wil de fascinerende wonderlijke wereld van het Oosten een podium geven; een plek creëren waar het lekkerste, mooiste en nieuwste uit Azië bij elkaar komen. Niet alleen culinair maar ook cultureel, economisch en maatschappelijk; al deze ingrediënten bij elkaar roepen het Umami gevoel op. De toegang is gratis en de workshops zijn tegen een speciaal tarief te volgen.

2017… Café De Tropen organiseert op 9 juli – in samenwerking  met Spang 31- het eerste UMAMI PARK, een nieuw stadspark festival in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en in het Oosterpark. Van 10.00u tot 20.00u kunnen jong en oud genieten van een Aziatisch ontbijt, een cultureel programma, workshops, art & crafts en bovenal van een gezellige zondag met familie en vrienden.

 

Buurtbewoners, ondernemers en toeristen

“Het Japanse woord Umami – dat ‘heerlijkheid betekent- is een van de vijf basissmaken. Bij De Tropen spelen Oosterse smaken  en geuren een grote rol. Met de warme dagen in aantocht waarbij mensen buiten willen genieten van elkaar, van lekker eten en van een mooie omgeving leek het ons op deze plek een goed idee.” zegt Claire van Campen, General Manager van Café de Tropen en KIT Hospitality. “Daar komt bij dat wij pal gelegen zijn naast het tweede city park met de mooiste kinderspeelvijver van Amsterdam en dat wij de buurtbewoners, ondernemers en de toeristen graag willen laten genieten van een nieuw cultureel festival. De ambitie is om dit op regelmatige basis te laten terugkeren”.

Leren en genieten  

UMAMI PARK wil de fascinerende wonderlijke wereld van het Oosten een podium geven; een plek creëren waar het lekkerste, mooiste en nieuwste uit Azië bij elkaar komen. Niet alleen culinair maar ook cultureel, economisch en maatschappelijk; al deze ingrediënten bij elkaar roepen het Umami gevoel op.  Festivaltijden: van 10.00u tot 20.00u, toegang is gratis en de workshops zijn tegen een speciaal tarief te volgen. Kortom de ideale Oosterse zondag in

​​

Oost.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!