Back Back Column

Top tips uit #Komkommbercolumn reeks 2015

04 september 2015

1. Hoe krijg ik veel ideeën binnen.
Leg een ‘knipsel map’ aan en de digitale variant: Pinterest. En dat werkt lekker; het ‘verdwijnt niet’ en je kan het er altijd bij pakken. De ‘fysieke’ aanpak: een blanco vel voor je leggen, timer aan en gewoon 10 minuten alles opschrijven wat in je opkomt. Dus juist weg van de PC, niet achter het scherm blijven ‘hangen’. Met 3M plakkers; opschrijven wat je te binnen schiet en de volgorde ‘shuffelen’.

2 Eventmanager: verhalen vertellen is je taak!
Is het niet prachtig dat wij de wereld waarin wij werken kunnen beschouwen als een wereld vol wonderen? Er kan zoveel in onze branche. Ik beschuldig sommige collega’s er daarom wel eens van dat ze dromenmakers zijn. Dat kan alleen door je te (blijven) verwonderen en te bewonderen. Dan ontstaan er mooie, goede en ook bizarre verhalen.

3 Eventmensen zijn nodig om de maatschappij haar rituelen terug te geven
Het aanbrengen van een logica in een thuis-bijeenkomst ligt gewoon niet zo voor de hand. Cadeaus uitpakken met Kerst, wanneer doe je dat nu eigenlijk? Als je dan het voortouw neemt, dan ben je al gauw meneer de regelaar. . Als je wilt dat voor het ontbijt de tafel wordt gedekt, en de tv uitblijft, dan ben je al gauw een zeurpiet. Maar als je dat op een natuurlijke manier volhoudt, dan slaat de stemming snel om. Want dan is het eigenlijk wel fijn. Het ontbijt is gezelliger. Het gesprek is ineens veel warmer. De aandacht intenser.

Laten we alsjeblieft, al is het onder de radar, die gevoeligheid voor het juiste ritueel blijven voelen! Dat is ons vak, onze taak, en heel misschien onze maatschappelijke opdracht.

4. Stop de verheerlijking van het druk-zijn!
Druk zijn is zóóó 2011! Plan je tijd -prioriteit!- voortaan anders; Besteedt meer échte aandacht aan vrienden en familie. Doseer! De rem erop zetten is en blijft een uitdaging.

5. Structuur verhoogt de effectiviteit van netwerkmeetings
Kern van het strategisch relatiemanagement is het hebben van een netwerkstrategie. Succesvol relatiemanagement kent één eindverantwoordelijke voor het gehele beleid: van strategie tot en met uitvoering.

6. Als dat maar fout gaat
Probeer op events ook onverwachte momenten in te bouwen. Het mag niet te gevaarlijk dicht op perfectie gaan lijken. Niets zo ontwapenend als een beetje improvisatie en spontaniteit.

7. Ieder zijn vak!
Ga uit van de kennis en ervaring van een professional. Organisatoren zijn veelal perfectionistisch en willen graag alles onder controle hebben. Cabaretiers koesteren hun artistieke vrijheid. Echter beide kunnen met goede communicatie uitstekend samengaan.

Met dank aan: Jean Paul Wijers, Eric de Groot, Marieke Prins –de Vos
Marga Groot Zwaaftink, Merel Kortekaas en Marc Heleven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!