Back Back Nieuws

Top 5 App’s | Robin Hensen

24 december 2011

Wij zijn nieuwsgierig naar what's hot and what's not in evenementen-app-land. Daarom vragen we elke week iemand uit de evenementenbranche naar zijn / haar vijf favoriete app's. Zo kunnen we van elkaar leren, inspiratie opdoen of gewoon even spieken in de iPad of Blackberry van branchegenoten!

Top 5 App's van Robin Hensen
Deze week nemen we een kijkje in de smartphone van Robin Hensen, mede-eigenaar van All Events Group BV.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

1. Gmail
Onderdeel van Google Apps voor Business, het zakelijke broertje. Dit pakket biedt mail, agenda, tekstverwerking en spreadsheet ineen. Voor 40 euro per gebruiker per jaar krijg je een mobiel hi-end systeem in huis waarmee je onder je eigen domeinnaam kunt communiceren. Sinds een jaartje draaien we met dit pakket alles in de ‘cloud’. Ahold vind het volgens mij ook een goed product, want die zijn een paar maanden geleden wereldwijd overgestapt. Vroeger stonden er twee keer per jaar allerlei ICT-mannetjes ingewikkeld naar onze server te kijken. Dat is verleden tijd, want alles draait op de beveiligde servers van Google. En die doen het. Altijd.

2. Dropbox
Samenwerken aan projecten, waar ook ter wereld. Is de vervanger van ons fysieke netwerk waar we vroeger alle bestanden op hadden staan. Met ingebouwde revisie-historie wat betekent dat ‘oude’ versies van documenten altijd zijn terug te vinden. Daarnaast handig in het toewijzen van rechten op bepaalde mappen. We werken veel met zelfstandige professionals die je snel een afgeschermd stukje van het netwerk kunt geven. Snel, betrouwbaar en veilig.

3. Spotify
Muzikale inspiratiebron. Gebaseerd op het principe dat je mooie muziek samen kunt delen. Staat bij wijze van spreken de hele dag aan. In combinatie met Remoteless en Apple TV ook nog een superdeluxe muziekinstallatie door heel je huis en op kantoor. Ook leuk voor feestjes : via het programmaatje Spartify kan iedereen vanaf de eigen telefoon zijn of haar favoriete nummers toevoegen, die vervolgens in de feest-playlist worden geplaatst.

4. Autodesk Scetchbook
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met dit programmaatje kun je snel en simpel een prachtige visual maken, maar ook bijvoorbeeld een Autocad-bestand importeren.

5. DocScanner
Handig als je onderweg een document moet scannen. Als je een foto van een document maakt, is die nog vaak te donker. DocScanner maakt goed leesbare, professionele scans. 


Extra App

Robin geeft zelfs nog een extra app. Eentje waar hij niet meer zonder mee kan:

6. Evernote
Kan niet meer zonder. Mijn tweede geheugen. Met Evernote maak je pijlsnel notities, foto's of voice-opnames die je vervolgens toewijst aan een categorie. Met tekstherkenning, dus als je een foto maakt met de tekst ABC erop, kun je hier de volgende keer op zoeken. Evernote synchroniseert alles in de ‘cloud’ wat betekent dat je op elke computer waar ook ter wereld bij je notities kunt.

Bekijk de voorgaande Top 5 App's:
Top 5 App’s | Diederik Verwiel »
Top 5 App’s | Marije Breuker »
Top 5 App’s | Simon Renes »
Top 5 App’s | Vincent van Dijk (hotelnomade) »
Top 5 App’s | Trendwatcher Adjiedj Bakas »
Top 5 App’s | Matthijs Korenberg (Stage Entertainment) »
Top 5 App’s | Katelijn Wilhelmy (Amsterdam RAI) »
Top 5 App’s | Frank Schmitt (Riscon) »
Top 5 App’s | Yolanda Logt (ShareToday) »
Top 5 App’s | Erik Peekel »
Top 5 App’s | Otto Wijnen »
Top 5 App’s | Sheila Verhoeven (PPeople) »
Top 5 App's | Willem Adriaanse »
Top 5 App's l Monique André de la Porte »
Top 5 App's l Nathalie van der Ploeg »
Top 5 App's l DJ Miss Smile »
Top 5 App's l Bart Smulders (MOVE) »
Top 5 App's l Janine Tijhaar »
Top 5 App's l Xander Kranenburg »
Top 5 App's l Monique Linthorst »
Top 5 App's l Luuk Scholte (SEVV) »
Top 5 App’s | Rob Captijn »

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!