Back Back Locaties

Tip voor de feestmaanden: Pop-up restaurant in studio PIET BOON

07 november 2014

Unieke samenwerking tussen PIET BOON, Catering Lokaal en ATP Event Experts

Letterlijk kijkje in de keuken
In december 2014 en januari 2015 heeft Nederland er een nieuwe gelegenheidslocatie bij: het ‘Art of Inspiration’ pop-up restaurant. Events mocht een uniek en letterlijk kijkje in de keuken nemen en alle zintuigen laten prikkelen voordat het concept door de branche omarmt zal worden.

De kunst van het inspireren
In designstudio PIET BOON in Zaandam smeedden Piet Boon, Catering Lokaal en ATP Event Experts in de afgelopen weken een bijzonder verbond waarbij de kunst van het inspireren centraal staat. De drie partners creëerden een kwalitatief hoogwaardig en uiterst sfeervol arrangement: ‘Het moet een exclusieve ervaring worden, waarbij de eventlocatie nog even een stap verder gaat dan andere locaties. In deze bijzondere omgeving willen we namelijk een groter publiek in aanraking brengen met de wereld van PIET BOON,’ aldus Dominique Borggreve, PR- en Communicatiemedewerker bij PIET BOON, zelf afgestudeerd aan de Hotelschool. Het tijdelijk hospitality concept manifesteert zich rondom de feestdagen en leent zich uitstekend voor een onalledaagse culinaire ervaring.

Uitgebreid borrelen is overigens ook een optie.

Japanse sferen
Designstudio PIET BOON werkt aan een groot aantal internationale projecten in landen als de Verenigde Staten, Portugal, België en Korea. Voor het pop-up restaurant vormden meerdere reizen naar Japan de basis. Creatief directeur Interior & Styling Karin Meyn: ‘Ons internationale werk brengt ons in aanraking met verschillende nieuwe mensen en culturen die natuurlijk enorm inspireren.’ Voor Park Hyatt Tokyo ontwierp studio PIET BOON eerder het nieuwe interieur en daarvoor was kennis van de Japanse cultuur nodig. ‘In Japan neemt de natuur een belangrijke plek in. Dat hebben we ook teruggebracht in het design en de aankleding voor het pop-up restaurant in onze showroom in Oostzaan.’ Meyn werkte voor de styling hiervan opnieuw samen met kunstenaar John Biesheuvel.

Culinaire katalysator
Felix Frijters van Catering Lokaal stelde een speciaal menu samen dat hij baseerde op de Japanse esthetiek van PIET BOON. ‘Door elkaar te inspireren wordt het nog meer een cross-overconcept van food, design en beleving,’ aldus Frijters. Een aantal heerlijkheden was al even te proeven in de keuken van de designstudio. Zo serveerde Frijters een krachtige Japanse dashi bouillon met coquille en een gemarineerde, in zout gegaarde zeebaars. Een mix van nieuwe ingrediënten en beproefde klassiekers:

‘Het is de bedoeling dat wij een katalysator zijn voor mooie gesprekken en een onvergetelijke avond.’

Feestelijke avonden
Het boutique restaurant is in december en januari op afspraak geopend voor groepen variërend van 15 tot 50 personen. De boekingen verlopen via ATP Events Experts, die al een aantal reserveringen binnen kreeg. Saskia Leurdijk van ATP Event Experts kijkt in overleg met geïnteresseerden naar de mogelijkheden voor de verschillende groepen. ‘We hebben een eigen signatuur, maar we willen met iedere groep apart in gesprek gaan, zodat het elke keer weer een nieuwe beleving wordt. Daarin is een belangrijke taak voor ons weggelegd.’

Eén van de missies van ATP Event Experts: met het onbekende de zintuigen weten te prikkelen.

Volgen op Twitter?
Piet Boon: @pietboon
Catering Lokaal: @CateringLokaal
ATP Events Experts: @ATPI_Events_NL

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!