Back Back Locaties

Thuiskomen in het gloednieuwe Hard Rock Cafe Amsterdam

17 december 2014

Het Amsterdamse Hard Rock Cafe aan het Max Euweplein is afgelopen vrijdag feestelijk heropend na maandenlange verbouwingen en een fikse uitbreiding. Events was erbij en genoot van het hoge hospitality niveau – laat dat maar aan Amerikanen over! – en de optredens van Ben Saunders, bekende DJ’s en saxofonisten.

Epicentrum van rock… en een beetje gezelligheid
De Amsterdamse vestiging is na 15 jaar onder handen genomen en zeer stijlvol gedecoreerd met verschillende nieuwe verzamelstukken van beroemdheden: van gitaren tot (plastic) pistolen en hele outfits tot witte laklaarzen. Items van Nancy Sinatra, Paul McCartney, onze eigen Kane, Golden Earring en Van Halen, maar ook Michael Jackson, Madonna en Lenny Kravitz.

Ongeacht het internationale allure, ontkomt de gast bij binnenkomst niet aan het Amsterdamse tintje dankzij de wit geschilderde herenhuizen op zwarte muren. Direct waant de bezoeker zich in het epicentrum van rock, maar ook zeker van de ‘gezelligheid’ van de Nederlandse cultuur.

Voor ieder wat wils
De rode loper lag uit en Engels was de voertaal voor deze winterse avond in hartje Amsterdam. Een zeer gemêleerd publiek kwam af op de heropening. Die-hard fans vanuit alle windstreken, klassiek geklede dames, jonge, hippe meiden, mannen in pak en ook mannen die overduidelijk een voorkeur voor het rock-genre hebben. Alle gasten werden hartelijk onthaald door het Hard Rock-team. Marketing Manager Claire Skudder: ‘We hebben werkelijk alles verbouwd en aangepakt en zijn trots op het resultaat in de verschillende barren, het restaurant, het café en de shop’.

Veel stijlen smelten samen in de evenementenlocatie. Zo vind je er de karakteristieke kroonluchters en Chesterfield-banken, naast designmeubelen en state-of-the-art faciliteiten. De achterzijde van het pand grenst aan de gracht, zodat het ook mogelijk is om een evenement of een diner te combineren met een boottocht over de Amsterdamse grachten.

Home of the legendary burger
Iedereen werd getrakteerd op een overvloed aan culinaire hapjes, de meest verrukkelijke cocktails en natuurlijk de niet te ontbreken hamburgers. ‘Als je iets meer alcohol in je Mojito wilt, moet je zeggen dat je Romanian Style wilt’, was een tip van een van de genodigden. En dat bleek inderdaad het geval. Gin Caramels, Gin Apple’s, Gin Raspberry’s, Reypenaer kazen, oesters, sushi geserveerd op gitaren, noodles in de karakteristieke kartonnen doosjes, amuses… het kon niet op in het gloednieuwe Hard Rock Cafe.

En dit is slechts een voorproefje voor alles wat mogelijk is op food & beverage gebied, ook voor de zakelijke gast.

‘We don’t cut ribbons, we smash guitars!’
In de verschillende ruimtes was voor ieders smaak wel een gepaste muziekstijl: van gezellige Amerikaanse meezing rock en pop tot house. En als klap op de vuurpijl een optreden van niemand minder dan The Voice-winaar Ben Saunders. Hij kreeg het publiek nog meer uit zijn dak dan dat het al was, en dat was mede te danken aan de niet te evenaren introductie door Rita Gilligan. Deze eregast en de allereerste serveerster van Hard Rock Cafe (Londen) heeft rock in haar DNA! The Lovely Rita is een HRC-goeroe en heeft al zeker 180 Hard Rock Cafes wereldwijd mogen openen: ‘We don’t cut ribbons, we smash guitars. And we couldn’t do it without our amazing staff. We started in 1971 with a few staffmembers, but nowadays we’re situated in 68 countries with more than 38.000 staff members in 192 venues. That’s because there’s no party like a Hard Rock Party! So give it up and clap your f*ck#ng hands off for Ben Saunders…’

Eerlijk is eerlijk: het Hard Rock Cafe rockt en ondanks de nieuwigheid voelt het direct als ‘

Meet – Greet – Rock – Party
Lees hier meer informatie over het organiseren van events in het vernieuwde Hard Rock Cafe.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!