Back Back Locaties

Swiss Tech Convention Center wordt gekenmerkt door innovatie in techniek

09 april 2014

Het multifunctionele en volledig modulaire Swiss Tech Convention Center is op donderdag 3 april officieel geopend in het hart van de regio Vaude en op het terrein van EPFL, de technische hogeschool van Lausanne. Voordat u verder leest, raad ik aan eerst even naar dit filmpje te kijken… dan wordt u direct duidelijk waarom ook wij aanwezig waren en deze locatie internationale aandacht geniet: 

Op uitnodiging van Switzerland Convention & Incentive Bureau kwamen we op de 'Grote Dag' aan in de vijfde grootste stad van Zwitserland: Lausanne. Met ongeveer 130.000 inwoners die zich gesetteld hebben op drie heuvels, een Middeleeuws karakter en grenzend aan het Meer van Geneve, heeft deze stad de allure van een 'village'. Maar eenmaal op het terrein van EPFL aangekomen, is van het dorpse niets meer zichtbaar. Hier gebeuren grootse dingen: studenten ontwikkelen nieuwe technologiën, politici ontmoeten elkaar om plannen te ontvouwen en ook heeft het aantrekkingskracht op de duurzaamheidsindustrie, de ruimtevaart en alles daartussen. Het is dan ook niet voor niets dat in 2011 gestart is met de bouw van het Swiss Tech Convention Center: een thuishaven voor congressen, seminars, colleges en evenementen.

Vanaf de centrale hal is het auditorium eenvoudig te bereiken. In totaal beschikt het auditorium, samen met een tussenverdieping / VIP-deck over 3.000 zitplaatsen (2.205 + 795). Deze twee gedeelten zijn volleidg modulair. De ruimte kan worden omgezet van conferentiezaal naar theateropstelling en van feestzaal tot banqueting room in slechts 15 minuten. Elke stoel is uitgerust met high-tech apparatuur en kan worden bediend met behulp van een toetsenbordsysteem. 

Totale oppervlakte: 2.700 m2
Auditorium: 1.950 m2
Stage: 190 m2
Backstage: 100 m2
Mezzanine: 620 m2
Totale capaciteit: 3.000 zitplaatsen
Auditorium capaciteit: 2.205 zetels
Mezzanine capaciteit: 795 zitplaatsen

De openingsceremonie op 3 april jl. stond in het teken van 'dankwoorden'. Dank aan madames et messieurs politici / banken / architecten / sponsors en vele anderen die het Swiss Tech Convention Center mogelijk hebben gemaakt. Voor de internationale pers was het lastig te volgen gezien de taalbarrière (alles in het Frans) en ook de show, waar vooraf zo enthousiast over gesproken werd, viel enigszins tegen. Een hoog gehalte acrobatiek, een Franse komiek met goocheltrucs en wat dansers creeërden niet het wow-effect dat wij voor ogen hadden bij de opening van zo'n spectaculair state-of-the-art gebouw. 

Gelukkig gaat het succes van Swiss Tech Convention Center niet over de openingsceremonie maar over wat er allemaal de komende jaren plaats zal vinden in het gloednieuwe pand, waarin gebruik is gemaakt van elementen die we niet vaker hebben gezien. Denk daarbij aan lichtinval, duurzaamheidstechnieken en de akoestieke mogelijkheden. 

Lausanne, en zelfs Zwitersland is een uniek convention center rijker. Een ontmoetingsplek voor vele bedrijven en landen. Naast het Musée d'Olympique, met haar 'function rooms' en de twee vijfsterren hotels die Lausanne rijk is (Beau-Rivage Palace en Lausanne Palace & Spa) kan de MICE markt nu ook terecht in het Swiss Tech Convention Center.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!