Back Back Interview

Steve Klein: ‘Ik heb een erg goed geheugen, bijna fotografisch zelfs’

31 oktober 2012

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat was hun grootste blunder? En welke gouden tip willen ze delen? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen!
Deze keer maak je kennis met Event Personality Steve Klein van Hulskamp Audiovisueel.

Door > Mariska Tjoelker

Wie is Steve Klein?
Steve Klein is een enthousiaste, energieke en soms ietwat eigenwijze levensgenieter. Een gevoelsmens met een groot inlevingsvermogen. Geboren en getogen in de Betuwe. Vader van de 16-jarige Calvin (5 VWO), met wiens moeder ik het co-ouderschap deel. Ik ben marketingmanager bij Hulskamp Audiovisueel.

Kort bedrijfsprofiel
Hulskamp is al meer dan 40 jaar hét toonaangevende bedrijf op het gebied van beeld en geluid. Vanuit een aantal regionale vestigingen realiseren we een landelijke dekking. Bij Hulskamp Audiovisueel kan de opdrachtgever terecht voor het huren of aanschaffen van apparatuur en diensten. Onze medewerkers zijn pure specialisten die service koppelen aan brede vakkennis en liefde voor hun vak.

Mijn motto
Omarm het leven met een lach!

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb 
In mijn vorige baan vele en in mijn huidige baan springt het 65e verjaardagsfeest voor Eduard Hulskamp, oprichter en eigenaar van Hulskamp Audiovisueel, eruit. Tijdens dit evenement hebben we hem samen met de medewerkers teruggebracht naar zijn eerste baan in de bioscoop. Ook had collega René Pouwelse een mini speelfilm over zijn leven gemaakt. En voor de premiere hadden we ons hoofdkantoor en onze tv-studio omgebouwd tot een echte bioscoop met 200 bioscoopstoelen, een foyer en een rode loper. Alles was tot in de puntjes uitgedacht. Onvergetelijk!

Dit is hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie
Juist nu moeten ondernemers nog meer gaan samenwerken. De opdrachtgever wil alles bij één toeleverancier neerleggen; hij wil bijvoorbeeld het liefst dat een audiovisueel bedrijf ook de stoelen en tafels voor het evenement meeneemt.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Jazeker. Een creatieve, veelzijdige en uitdagende baan bij een mooi bedrijf met inspirerende collega’s.

Hier haal ik mijn inspiratie vandaan
Mijn inspiratie haal ik uit de mensen om mij heen. Collega’s, vrienden, familie en de mensen die op mijn pad komen. Maar ik haal ook inspiratie uit lezen en mijn regelmatige bezoeken aan theater en concerten.

Dit is mijn droom
Een zelfbedacht televisieformat in de markt zetten. Het goede idee is er al, nu de uitwerking nog.

Ik bewonder uit de evenementenbranche
Eigenlijk iedereen die werkelijk bevlogen is. Als ik namen moet noemen, dan vind ik Arjan van Dijk en Frank Wentink goede voorbeelden. Zij hebben veel talenten voortgebracht die allemaal ergens binnen de branche zijn ‘uitgevlogen’. Vaak zie je aan de invulling van het evenement waar ze het vak hebben geleerd.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn werk
Creativiteit is leuk, maar maak het niet moeilijker dan het is. Alles is eigenlijk al een keer bedacht. Kijk eens hoe een ander het doet. Het is net als met kleding uit een bepaald tijdperk;  het komt altijd wel weer een keer in de mode.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda
De Vrienden van Amstel Live, Sensation, Symphonica en de Tong Tong Fair (Pasar Malam).

Mijn grootste hobby
Ik ben gek op theater, met name op stand-upcomedy en cabaret. In sommige periodes ga ik drie keer per maand naar het theater, waar dan ook in het land. Ik houd van de gevestigde namen, maar ben altijd erg benieuwd naar opkomend talent. Heel veel shows zie ik dan ook meer dan één keer: van try-out tot aan de uiteindelijke voorstelling. Dat werkt erg inspirerend.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma
Ik lees heel veel magazines, van vakliteratuur tot aan de Quote, Elsevier en zelfs Jan magazine en Linda. Naast het journaal volg ik eigenlijk maar één serie: ‘Two and a half man’. Deze serie is goed geschreven en gaat al tien seizoenen mee.

Favoriete vakantieland, favoriete vakantiestad
Met stip op één: New York. Deze stad geeft mij heel veel energie, ik vind het een land op zich. Ook San Francisco heeft z’n charme en doet eigenlijk heel Europees aan.

Van deze muziek geniet ik 
Eigenlijk heb ik brede smaak: van Nederlandstalige meezingers, dance, country tot aan klassiek. In de auto momenteel ’The Script’, een band met een eigen sound.

De grootste blunder
Die ene keer dat ik voor een groot publiek met m’n mond vol tanden stond. Ik moest op een evenement een line-up van artiesten aankondigen, waaronder ‘The Tramps’. Ik had m’n tekst goed voorbereid en wist iedere hit op te rakelen. In mijn beleving waren het nog steeds jonge mannen uit het tv-programma ‘Top Pop’. Na mijn aankondiging stond er plotseling een groep bejaarden op het podium, eentje zelfs met een rollator. Op dat moment strookte mijn beleving even niet met de werkelijkheid. Achteraf heb ik er hartelijk om gelachen.

De social media en ik
Zakelijk gebruik ik Twitter (@hulskampAV), Facebook (hulskampAV) en LinkedIn. Privé post ik mondjesmaat berichten over wat mij beweegt en waar ik ben, omdat het anders lijkt alsof ik alleen maar leuke dingen onderneem. Wat stiekem natuurlijk ook zo is…

Over 5 jaar…
Wie zal het zeggen? John Lennon zei het mooi: 'Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.' En zo is het.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik heb een erg goed geheugen, bijna fotografisch zelfs. Ik onthoud de gekste wetenswaardigheden over mensen die ik ontmoet: waar ze vandaan komen, werken, wat hun hobby’s zijn, hoe hun kinderen heten enzovoorts. Dat komt zakelijk en privé erg goed van pas, want ik heb eigenlijk altijd een aanknopingspunt voor een gesprek.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de branche…
Doe alles waar je mee bezig bent met veel enthousiasme!

Tip! Lees meer over Hulskamp Audiovisueel in de volgende uitgave van het magazine Events.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!