Back Back Achter de schermen

Social bookmarking, wiki’s en RSS, maar dan begrijpelijk

13 augustus 2007

Op de weblog (aanrader!) van Erwin Blom, directeur digitaal van de VPRO, zag ik dit weekeinde een drietal filmpjes (van de website The Common Craft Show) met een vereenvoudigde uitleg over social bookmarking, wiki’s en RSS.

Het is vaak zo, ook bij mij, dat ik termen heel goed denk te kennen, er zelf nog niet mee werk en ineens het licht zie in verschillende vormen van web 2.0. Dat gebeurde me gisteren weer eens.

Na het zien van het eerste filmpje over social bookmarking en del.icio.us ben ik gisteravond – tijdens Zomergasten – meteen van start gegaan met het maken van http://del.icio.us/highprofile. Met andere woorden het bookmarken van de sites die ik belangrijk vind en belangrijk genoeg vind om te delen met andere geïnteresseerden.

Alvast als opwarmertje voor het High Profile New Media Congres daarom hieronder de filmpjes die op YouTube staan over social bookmarking, wiki’s en RSS.

De kracht van social bookmarking, eenvoudig uitgelegd.

De kracht van wiki’s, eenvoudig uitgelegd.

De kracht van RSS, eenvoudig uitgelegd.

Mocht je aan social bookmarking gaan doen, geef dan – als je wilt – in een reactie hieronder je del.icio.us/blablabla URL, zodat meer mensen kunnen zien wat jij belangrijke sites vindt. Leuk en interessant.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!