Sociëteit verrast door grote belangstelling voor een lidmaatschapSociëteit verrast door grote belangstelling voor een lidmaatschap
Back Back Nieuws

Sociëteit verrast door grote belangstelling voor een lidmaatschap

20 mei 2022

Sociëteit de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam is afgelopen weekend verrast door de grote belangstelling voor haar open huis en de getoonde interesse in een lidmaatschap. Tussen 8.30 – 14.00 uur opende de Club de deuren in het kader van ‘Ontdek je Stad’. Bijna 400 belangstellenden kwamen af op de rondleidingen door de Club aan de Dam.

Nadat het aantal nieuwe leden in de afgelopen twee jaar, vanwege alle beperkende maatregelen, achterbleef bij de normale ledenaanwas, is de belangstelling in een lidmaatschap sinds de ‘heropening’ eind januari sterk toegenomen. Deze belangstelling bleek ook tijdens de open dag. Iedereen had de mogelijkheid om alle ruimten in de normaal besloten sociëteit te bekijken. Leden van de Club namen alle tijd om de geïnteresseerden een rondleiding aan te bieden en verhalen over de Club te delen.

Clubdirecteur Richard Francke vertelt: 'Rond het middaguur was het een flinke klus om de rij aan geïnteresseerden bij de entree zo beperkt mogelijk te houden. Alle belangstellenden kregen een goed beeld van de recent gerestaureerde zalen, het besloten a la carte restaurant, de bar en de Clubzaal met balkon aan de Dam. Het is bijzonder fijn dat er zoveel belangstelling bestaat voor de sociëteit, het lidmaatschap en haar onderkomen.'

Verrassingsconcert Van Dik Hout

De Club zit middenin een drukke periode. Op 4 mei is de sociëteit jaarlijks gastheer tijdens de Nationale herdenking voor alle gasten van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zondag 8 mei jongstleden gaf Van Dik Hout een verrassingsoptreden op het balkon van de Club om hiermee aandacht te vragen voor alvleesklierkanker. En sinds eind februari zijn er ook al 100 verenigingsactiviteiten georganiseerd met meer dan 3.000 leden en introducés.

Extra kennismakingsbijeenkomsten

Om de belangstellenden ook in de komende periode goed van informatie te kunnen voorzien, zijn er extra kennismakingsbijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten staan open voor alle belangstellenden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!