Back Back Nieuws

SFX Entertainment, moederbedrijf ID&T, in zwaar weer

31 augustus 2015

’s Werelds grootste producent van live events en content, SFX Entertainment, waar Duncan Stutterheim in 2014 ‘zijn kindje’ voor miljoenen (ongeveer 130 miljoen euro) aan verkocht, lijkt in zwaar weer te verkeren. SFX staat nu ongeveer twee jaar op de beurs en deze dreigt alweer geschrapt te worden; het aandeel begon met een waarde van dertien dollar, maar dat is gedaald naar vier dollar.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Fotocredits: Sensation

Marktwaarde van het genre: 6 miljard euro
Daar waar EDM (electronic dance music) nog steeds bezig is met een populaire opmars over de hele wereld – de marktwaarde van dit genre wordt geraamd op 6 miljard euro) – is juist de man die het ene na het andere bedrijf in dit genre opkoopt, in opspraak van wege dalende aandelenkoersen. Het bedrijf, dat naast ID&T ook eigenaar is van Qdance, b2s, Awakenings, Tomorrowland en van andere dance gerelateerde bedrijven, zoals Beatport en het Groningse Paylogic, heeft het afgelopen jaar meer dan 130 miljoen dollar verlies geleden.

Schuldenberg, vertrekkende ondernemers… wie biedt?
Behalve een instortende beurskoers heeft de entertainmentgigant te kampen met een enorme schuldenberg. Ten tijde van de overname van ID&T was SFX nog 1 miljard waard, maar nu lijkt er een einde te komen aan de ambities van Sillerman om de dancewereld te veroveren door het wereldwijd opkopen van event-organisatoren en bedrijven. Een andere reden voor het zware weer is het feit dat de overgenomen ondernemers snel bij SFX vertrekken (zo denkt het zakenblad Forbes). Stutterheim vertrok bijvoorbeeld al afgelopen april, een jaar nadat zijn bedrijf voor 100% in handen van SFX was. Sprout meldt dat Sillerman zijn bedrijf van de beurs wil halen en naarstig naar kopers zoekt. Forbes zet het alvast – misschien wat voorbarig – op ‘bancrupcy watch’. Wie biedt?!

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Geen verrassing voor Rocco Veenboer
Rocco Veenboer verkocht zijn organisatie Awakenings eind vorig jaar aan SFX, maar voor hem is dit geen verrassend nieuws. Dat zei hij al tegen Quote in oktober: ‘Ik denk dat SFX volgend jaar alweer van de beurs gaat, slechts 20% van de aandelen is in handen van investeerders. 40% is eigendom van Sillerman, en de overige 40% van medewerkers zoals Duncan Stutterheim en ik. Dus wat is dan de meerwaarde van een beursnotering?’

Bronnen: Events.nl / Sprout.nl / djmag.nl / Forbes.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!