Back Back Achter de schermen

Searally ’06: congresregio Noordwijk

01 september 2006

Voor de 2e keer vond afgelopen twee dagen (donderdag en vrijdag) de Searally in Noordwijk plaats, een dag nationale en een voor internationale boekers. Een event waarin Noordwijk aan congresboekers laat zien wat ze in huis heeft. Ik was er voor het eerst bij en ik moet zeggen, het was erg goed geregeld!

Ontvangst dit jaar in Huis ter Duin (na vorig jaar in het Palace Hotel maar die hadden 2 dagen volle bak dus die waren al ‘booked’), waar het hektisch was: persconferentie van het Nederlands Elftal. Niet te missen met die grote ‘Oranje’ bus voor de deur. Het Noordwijks congresbureau had Goesting ingeschakeld voor de organisatie van de rally. En terecht, ze deden het strak en enthousiasmerend!

Ik werd gekoppeld aan iemand van een ministerie maar helaas…die kwam zonder afmelden niet opdagen. En nog 5 anderen gingen zo om met hun uitnodiging. Daar kan ik echt niet bij, wat een k…streek. Zeker nu er ook nog mensen op de wachtlijst stonden.

Maar ik had geluk: Ruud Jansen (Congrex) werd mijn driver! Veel ‘congres’ talk en natuurlijk ook even de laatste ditjes en datjes in onze Smart! Leuke wagentjes trouwens, ruim van binnen en lekker pittig. Op de snelweg wel oppassen met de wind.

De rally voerde ons langs alle congreslocaties, verschillende leveranciers en gaf een goed beeld van de regio. Wat ik daarvan heb opgestoken wat ik nog niet wist:

  • Space Expo is ook als congreslocatie te boeken, tussen de raketten en space shuttles heeft zeker een speciale uitstraling. Bovendien hebben zij Wubbo Ockels in het bestuur dus die is makkelijk te boeken als ‘special guest’.
  • NH Leeuwenhorst: lobby geheel vernieuwd met het nieuwe restaurant daarachter: strak en modern. Dit kregen we goed te zien toen we met de Smart door de lobby naar binnen reden!Toch lef van dit hotel: bij beide doorgangsdeuren hadden we links en rechts maar een paar centimeter over!
  • Hotels van Oranje worden met een professionele corridor aan elkaar verbonden zodat ‘overdekt’ oversteken een feit wordt
  • In Noordwijk ligt alles compact bij elkaar waardoor het heel goed mogelijk is om zaken te combineren: congres in de ene locatie, diner in andere of activiteit op het strand.
  • Natuurlijk blijft de bereikbaarheid met het openbaar vervoer niet denderend. Maar daar mikt Noordwijk ook niet op: het gaat hen vooral om de meerdaagse bijeenkomsten.

Kortom; een event dat Noordwijk als congresdestinatie (2e van Nederland) goed neerzet!

Groeten Marga Groot Zwaaftink, CommGres.com

PS: voor foto’s kijk eens op www.searally.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!