Back Back Nieuws

Rode Loperleed tijdens opening RAI Elicium

01 oktober 2009

'Een unieke kans, a once in a lifetime, mijn one-minute-of-fame!' Dat moet een hysterische cameravrouw van Blauw Bloed – het royaltyprogramma van de publieke omroep - gedacht hebben toen ze hoorde dat Prins van Oranje, Willem-Alexander himself, de openingshandeling zou verrichten van RAI Elicium.

Rode loperleed
De vrouw was bloedfanatiek en rende zelf wel tien keer de rode loper op en af, op zoek naar een geschikt camerastandpunt. Dat bleek mijn plekje te zijn… Ik liet haar netjes naast mij staan, maar ook dat was nog niet genoeg: "Kijk je wel uit dat je niet met jouw fotocamera in mijn beeld komt?!" Oké, dat gun ik haar nog (hoewel op een rode loper geldt: ieder voor zich!). Maar toen de dame in kwestie, gewapend met camera op armstatief én stagiaire, mijn tas ook nog opzij trapte, vond ik het welletjes. En dat vond Wouter Zoon van de RAI ook: "Zeg, deze mevrouw van High Profile staat hier al een tijdje… Nu duw je haar opzij en trap je ook nog tegen haar tas. Dat is niet netjes, mevrouw!" Dus, nog bedankt Wouter!

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Een oplettend oog haalt het Blauwe Bloed er zo tussenuit…

Tien seconden later, toen de Prins met veel stampij arriveerde (lakeien in het gareel, RVD functionaris die zenuwachtig alles in de smiezen hield, motoragenten op elke hoek van de straat), leek een andere hoek mij toch beter en liet ik de Blauwe Bloedjes genieten van hun fraai uitgekozen uitzicht… op de ruggen van de Prins en Hans Bakker, CEO van de RAI.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Mijn camerastandpunt had succes! De Prins lolt met Hans Bakker van de RAI.

Opening Elicium
Zo, dat moest ik even kwijt. Dan nu de opening van het Elicium: Al maanden stond het in mijn agenda: RAI Elicium opent officieel haar deuren. En al weken was bekend dat Prins van Oranje de eer had om dat te doen. Geen deuren werden geopend en er kwamen ook geen lintjes aan te pas. Wel werd Elise, het lieflijke karakter van Elicium, tot leven geroepen. En de Prins mocht een grote kartonnen versie van Elise ophangen in een gecreerde wensenmobile. Daarmee was de kous af en Elicium geopend.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Prins van Oranje verricht de openingshandeling van RAI Elicium.

Vervolgens kon het publiek, denk aan horecabaas Paul Hermanides, burgemeester Job Cohen, hoge functionarissen van KPN, JC Decaux, ING, en Miljonair Fairs' Yves Gijrath, genieten van een korte lichtshow van live marketingbureau MOVE. De show was mooi, kort en krachtig! Een prachtige zangeres, met de kenmerken van Elise (paarse haren, een zwierige witte jurk) zong de sterren van de hemel terwijl lichtelementen het geheel compleet maakten. Na deze show werd de Prins (en dus ook de pers, o.l.v de RVD) begeleid naar een kunstwerk van Giny Vos: Het Kristalpaleis. 

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Het Kristalpaleis gemaakt door Giny Vos wordt uitgebreid bekeken door het hooggeplaatst bezoek.


Op rolletjes
Eindelijk weer eens een opening waar het voor bedoeld is: in het kort een uitleg wat de mogelijkheden zijn van de nieuwe locatie (lees het artikel in Events van september), een strakke opening en een mooie show met veel publiek. Als dat geen bounce them back oplevert… En dan tot slot nog even een complimentje aan Katelijn Wilhelmy die alles tot in de puntjes geregeld had en zelfs tien minuten voor tijd nog geduld kon opbrengen voor een opgewonden cameravrouw… Chapeau!

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Katelijn Wilhelmy, corporate communicatiemanager van de RAI.

Bekijk hier de fotoreportage
Foto's: Barbara van Baarsel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!