Back Back Nieuws

RIJKS® verwelkomt Margot Janse als eerste gastkok

15 december 2014
Het keukenteam van restaurant RIJKS® in het Rijksmuseum te Amsterdam verwelkomt 8 januari Margot Janse - wiens restaurant The Tasting Room / Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek al jaren in de top 50 van de beste restaurants ter wereld staat.

RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord
In RIJKS® staat het Hollandse product centraal. RIJKS® nodigt daarom elk seizoen een internationale gastkok uit met een duidelijke Nederlandse connectie. Op 8, 9 en 10 januari ontvangt executive chef Joris Bijdendijk de Nederlandse Margot Janse in zijn keukendomein RIJKS®. Samen laten zij hun licht schijnen over het menu en stellen zij nieuwe gerechten samen die de eerste maanden van het nieuwe jaar op de kaart staan.

Keukenteam Café Rijksmuseum
Met het vertrek van Jeroen Nagelsmith, bestiert Paul Metz sinds 1 december de keuken van het Café Rijksmuseum. Het Café kent een kaart met een Hollands assortiment koekjes, zoete en hartige taartjes, soep en sandwiches. Ook wordt er Hollandse jenever en Heineken bier geschonken.

Joint venture
RIJKS® is een joint venture van VERMAAT en het Rijksmuseum. Het familiebedrijf uit IJsselstein heeft zich sinds 1978 ontwikkeld van delicatessenwinkel tot toonaangevend bedrijf in horeca-, bedrijfshoreca- en retailconcepten. VERMAAT werkt onder meer samen met het Nationaal Militair Museum, het Mauritshuis, Artis, Schiphol en het Radboudumc. Naast RIJKS® en het Café beschikt het Rijksmuseum ook over drie espressobars in het museum en één espressobar in de tuin.

Foto: Erik Smits

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!