Back Back Nieuws

Rick Slabbers: ‘Het is wildgroei in brancheorganisaties’

09 juni 2011

PBN Sport & Adventure, sinds 1981 het groots(t)e, maar bescheiden actieve evenementenbureau, met aan het roer een markante persoonlijkheid: Rick Slabbers. Een man van weinig woorden, meer van daden. Maar wanneer je hem een paar stellingen voorlegt, heeft hij een duidelijke mening. Zo ook over brancheorganisaties en certificeringen…

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Rick Slabbers: 'Green Key, ik vind het een suf onderwerp'

De hele bliksemse bende
“We hebben ons jaren gericht op actieve evenementen en zijn sinds een aantal jaar nu ook actief met vier eigen, bijzondere locaties (twee in de Ardennen, strandpaviljoen Nova Zembla in IJmuiden en het Forteiland IJmuiden, red.). In 2010 heeft Forteiland IJmuiden de Nationale Vergaderclassificatie gekregen met maar liefst 3 vergaderhamers. Voor volgend jaar staat het saaie onderwerp Green Key op de agenda. We hebben 250 vierkante meter aan zonnepanelen, dus het begin is er. Maar, ik vind het een suf onderwerp. Die brancheorganisaties, ik krijg er vlekken van! De Green Key, VeBON, Idea, TUV, de hele bliksemse bende… Die jongens zijn hun eigen baantje aan het creëren en daarom moet ik steeds allerlei dingen aanleveren. Ik word er niet beter, slimmer of veiliger van en het kost mij alleen maar geld. Nu moet ik eerlijk zeggen: de vergaderhamers zijn echt gericht op commerciële marketingacties, dus daar heb ik daadwerkelijk financieel voordeel van, maar dat is echt de eerste keer dat ik dat merk. Ik denk dat geen Nederlander zal boeken vanwege een Green Key of TUV certificering.”

Toch lid…
“Het is allemaal zo een wildgroei en dat kost mij al 15.000 euro aan contributies per jaar. En toch ben ik lid van de meeste brancheorganisaties, want als de overheid iets te melden heeft, doen ze dat niet aan PBN, maar wel aan die organisaties. Dus daarom ben ik toch lid…”

===

Volgende keer geeft Rick zijn ongezouten mening over event management opleidingen en de aanwas in onze branche.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!