Back Back Interview

René Huijbregts: Men noemt mij de gadget man…

08 september 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met René Huijbregts van EventZ Nederland BV.

Wie is René Huijbregts?
Geboren op 13 september 1967, al 26 jaar gehuwd met Carla, 2 kinderen: Bas van 26 en Jill van 22 jaar. We hebben 4 honden (2 Maltezer Leeuwtjes en 2 Rottweilers) en 2 sportpaarden EventZ Zamacho Z en EventZ Enzos genaamd.

Wat is typisch ‘René Huijbregts’?
Men noemt mij de gadget man… Als er een UBS poort aan zit, is het voor mij gemaakt. En ik zoek altijd naar dingen die ik nog niet ken. Ik koop vaak producten in supermarkten omdat de verpakking er aantrekkelijk uitziet. Mijn kinderen zeggen dan dat ik experimenteel boodschappen heb gedaan. Later bekijk ik wel of het te eten is en soms zelfs wat het überhaupt is.

Beroep en bedrijf?
Sinds januari 2000 ben ik eigenaar van EventZ Nederland in Drunen. Ons team bestaat uit 6 personen: 1 EventZ Producer, 1 Retail Producer, 1 Creative Director, 1 stagiaire, 1 boekhouder en ik, zei de gek, EventZ Director.

EventZ heeft 2 werelden… De evenementen en de winkelcentrumbeleving. Wij organiseren bedrijfsevenementen en creëren beleving in winkelcentra en winkelgebieden.

Waarom deze branche?
Arjan van Dijk was een vriend van mijn ouders. In 1994 belde hij met de vraag of ik zijn team wilde komen versterken als verkoper. In die functie viel alles op zijn plaats. Gastvrijheid, creativiteit, entertainment, verkoop, beleving, zorgen voor de opdrachtgever… Alles wat ik leuk vond en nog steeds vind, zat in die functie.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt.
Tja, de grootste dooddoener is te zeggen dat die nog moet komen. Als ik terugdenk aan evenementen, denk ik vaak aan de emotie die ik deelde met de opdrachtgever (en met de gasten). Dus denk ik eerder aan de samenwerking met het organiserende team, dan aan de ingrediënten van het feest. Als een opdrachtgever met tranen in zijn ogen tijdens de finale komt zeggen: ‘Kijk, zo heb ik het dus bedoeld!’. Dat zijn mijn mooiste evenementen.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Dat was de eerste keer dat ik Cirque du Soleil zag bij de Arjan van Dijk Groep. De show ‘Saltimbanco’. Samen met de door ‘ons’ verzorgde VIP area was dit wel een pareltje.

Wat inspireert jou?
Ik haal mijn inspiratie uit 1001 dingen. De hele dag ben ik zaken in mijn hoofd aan het koppelen. Wat zie, ruik of proef ik? En kan ik dit gebruiken voor een toekomstige opdrachtgever? In mijn hoofd is het nooit rustig.

Waar droom je nog van?
Als ik mijn bedrijf zou kunnen optillen met dezelfde relaties en toekomst, dan zou je mij (en mijn gezin) een enkeltje LA of Miami mogen geven. Amerika is wel de omgeving waar ik mij heel erg thuis voel. Alles is te… Te aardig, te groot, te goedkoop, te veel.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Ik denk dat er voor de opdrachtgevers niet zoveel verandert. De bureaus zullen denk ik echter wel helemaal anders georganiseerd zijn. Harde kern en een zachte schil. 19 man op de loonlijst is letterlijk niet meer van deze tijd. Het voordeel wordt dat de bureaus creatieve personen en experts naar binnen halen, die zij anders nooit in hun team hadden gehad. Je deed het tenslotte met je vaste team. Ik vind dit een hele goede ontwikkeling.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Dit klinkt waarschijnlijk als een puber, maar dat is toch echt een piloot of Formule 1 coureur. Het gaat niet om de persoon maar om de bizarre beleving die zij dan meemaken.

Wat was je grootste blunder?
Ik heb ooit een openingsact met een olifant (ja, een echte) verkocht voor een feest op de eerste etage van het Fort St. Gertrudis. En ik heb ooit een gospelkoor van 30 personen verkocht in de torenkamer van Kasteel Dussen. Daar passen maximaal 20 á 30 man in…

Hekel aan…
Reactieve mensen.

Dol op…
Proactieve mensen.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik ben een erg extravert persoon en heb nauwelijks geheimen. Dat is ook wel eens een valkuil. Ik kan niet goed tegen stille luisteraars. Ik ga voor een dynamisch dialoog.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
De uitspraak komt niet van mij, maar is wel heel pakkend:
Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me beleven en ik zal het me eigen maken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!