Back Back Achter de schermen

Reisverslag travelmediate | Reis rond de poolcirkel

03 februari 2012

Samen met 10 afgevaardigden uit de MICE industrie ging travelmediate op uitnodiging van partner DMC Safartica op avontuur in Fins Lapland. In samenwerking met AirBaltic werd de regio rondom Rovaniemi van 14 t/m 17 januari onveilig gemaakt door dit groepje enthousiastelingen. Lees het verslag wat travelmediate maakte van de FAM Trip:

Q400 NextGen
De hilariteit begon al op Riga Airport. Om 19.35 mocht men instappen in een heuse Q400 NextGen, een tweemotorig propeller vliegtuig dat ons tot aan de poolcirkel heeft gebracht. Daar aangekomen werden we opgewacht door Maria. Deze altijd vrolijke dame werkt voor Safartica en was onze gids voor de 4 dagen.

Actieve dagen op het programma
Aangekomen in Rovaniemi, dat maar 15 minuten van het vliegveld ligt, stond ons diner al klaar in het knusse en gezellige City Hotel samen met de Belgische director of Sales, Levin. Na nog een gezellige borrel in de meest populaire kroeg van Rovaniemi, Bulls Bar, werd het tijd voor nachtrust, want er stonden nog actieve dagen op ons te wachten.

Van Rudolph naar spikes
De vierdaagse FAM trip stond geheel in het teken van kennismaking van de bijzondere omgeving Rovaniemi & Lapland. En niets is teveel gezegd; Rovaniemi is een walhalla voor iedereen die op zoek is naar ‘iets anders’. Geen grote internationale hotelketens of grote, schreeuwerige restaurants en locaties. Maar juist de wat kleinere en onbekende hotels, leuke en knusse restaurants die eigenlijk altijd privé te boeken zijn. En activiteiten met een echte thrill factor.

Husky-slee-mennen
Een fantastische activiteit is het rijden op sneeuwscooters over bevroren meren en rivieren. Dat zie je maar weinig in Nederland. In Lapland is dat de normaalste zaak van de wereld en een handig vervoersmiddel. Natuurlijk mocht een bezoek aan de husky farm niet ontbreken. Met maar liefst 211 husky’s, was er voor iedereen ruim de mogelijkheid om even een rondje husky-slee-mennen te proberen.

Oy oy
De woorden Oy oy worden gebruikt om de husky’s aan te sporen. Een ware ervaring, de stilte en de honden die voor je uit rennen in de mooie serene besneeuwde bossen. Een ongelofelijke Incentive beleving. Wat ook een absolute aanrader is, is het Rally Park. Met 3 verschillende sneeuw parkoersen kunt u met karts, quads, sneeuwscooters en BMW’s 3 seriesneeuw races rijden. May the best win.

Sauna
Een groot onderdeel van de Lapse en dus ook de Finse cultuur is de sauna. Voor vele Nederlanders is het iets wat je doet om ultiem te ontspannen, misschien wel 1 keer in de maand, maar dat is al best vaak. In Finland is het heel normaal dat een meeting ruimte een sauna heeft, want dames en heren daar worden werkelijk de belangrijkste items besproken en de gewichtigste beslissingen gemaakt.

De Poolcirkel & het Noorderlicht
Van januari tot en met maart is de kans op het Noorderlicht het grootst. Het jaar 2011/2012 meldt een verhoogde activiteit van het Noorderlicht, waarmee de kans op het zien van dit licht erg groot is. Helaas was het erg bewolkt op de dagen dat onze groep afgevaardigden aanwezig was, zodat zij het Noorderlicht alleen in het Arktikum Museum hebben kunnen bezichtigen.

Kerstman
Rovaniemi is de woonplaats van de Kerstman. Wellicht wat commercieel denkt de gemiddelde MICE expert nu. Ja en nee, want zelf onze door de wol geverfde MICE experts, werden toch wel even stil toen ze de Kerstman tegenkwamen in Joulukka. Joulukka is een speciaal restaurant in the middle of no where gerund door de elfjes. Dit bijzondere restaurant beschikt over verschillende houten tipi’s die voor verschillende groepsgroottes geschikt zijn. Iedere tipi heeft zijn eigen elven kok en bediening. Ook Santa Park is voor de grotere groepen een geschikte locatie met haar verschillende ruimtes en fantastische sfeer.

travelmediate

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!