Back Back Achter de schermen

Puntzak boerenkool in Canada

15 januari 2010

Nog een klein maandje en dan barst het los; de Olympische Spelen in Vancouver. De Nederlandse delegatie van toeleveranciers zijn al maanden druk met de voorbereidingen. Zo ook Tamara Chaloulakos, communicatiemanager van Albron. Albron verzorgt met 30 mensen van Albron en 160 man van Randstad alle culinaire activiteiten in het Holland Heineken House tijdens de Spelen in Vancouver. Reden om even bij de kletsen.

Gaan jullie met Nederlandse accenten de Olympische sfeer beinvloeden?

"We hebben zeker weer ons best gedaan om orgineel te zijn. Zo gaan we puntzakken met stamppot maken."

Wordt er boerenkool ingevlogen of is er boerenkool in Canada?

"We kopen zoveel mogelijk ter plekke in. Wie weet is er een Nederlandse boer die daar boerenkool levert? Dat moet ik even navragen. De ingredienten voor de stamppotten die nemen we zelf mee. "

Het is voor de tweede keer dat je jullie zo'n project als de Olympische Spelen doen. Iets geleerd van de vorige keer?

"Wat ik heb geleerd van onze tijd in Beijing is dat niet altijd alles vanzelfsprekend is. Destijds namen we onze producten af van een soort Sligro in China. Een klein puntje waar we daar achter kwamen, was dat er niets kant-en-klaar gesneden werd. Als je in totaal 90.000 mensen moet faciliteren is dat best een aardige klus. We gingen er zo vanuit dat je in China ook wel voorgesneden groenten kon krijgen. Dat soort dingen nemen we nu niet meer als vanzelfspreken aan. Daar leer je van! " 

Het Holland Heineken House krijgt vanuit sommige hoeken kritiek dat het een feesttent zou zijn. Wat vind je daar van?

"Ïk vind dat reuze meevallen. Ja, het dak gaat er af als er medailles zijn gewonnen door Nederlandse sporters. Dat is alleen maar mooi. Daarnaast is het meer dan een ontmoetingsplek. Het is een plek waar je kaartjes kunt afhalen en de mogelijkheden zijn waar je lekker kunt eten en drinken. Wij zijn er ook voor de verbreding van het beeld voor het Holland Heineken House."

Ben je er klaar voor en wat ga jij daar doen? 

"Eind januari zijn er zeecontainers met keukens vertrokken naar Canada. De opbouw is in volle gang en zelf vertrek ik 8 februari. Mijn taak is om Albron in het nieuws te krijgen. Dat ga ik ondere andere doen via jullie blog. Ik zal bloggen over mijn bevindingen als toeleverancier van zo'n mooi project als deze. Ik heb er echt enorm veel zin in! "

Lees Tamara's blog begin februari op highprofile.weblog

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!