Back Back Nieuws

Peepshow is toneel!

08 december 2008

Bij een peepshow staat een podium, gaat het om een voorstelling en betalen mensen om er naar te kijken. En dus gaat het om toneel, oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Dat opent perspectieven! Weer 's een heel ander bedrijfsuitje of personeelsfeestje met het argument dat het toch écht om cultuur gaat… of toch niet??

[afbeelding niet meer beschikbaar]

De uitspraak is waarschijnlijk het eindpunt van een langslepende zaak. De Belastingdienst besloot dat een Amsterdamse seksondernemer 19 procent btw over de inkomsten van zijn peepshows moest betalen, in plaats van het lagere tarief (6 procent) dat in de culturele sector gebruikelijk is.

De Amsterdamse ondernemer mag dankzij de uitspraak van de Hoge Raad het verlaagde btw-tarief toepassen over de jaren 2002 en 2003. Andere uitbaters hebben weinig aan de uitspraak: op 1 januari van dit jaar is de wet veranderd.

Maar toch, het gaat om het idee… Anno 2008 valt een peepshow in de rubriek 'toneel'. Fijn, al die ruimdenkende rechters. Als ze dat nou ook eens deden over andere zaken zoals het rookbeleid, parkeerbeleid en veiligheid…

Bron: ANP

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!