Back Back Achter de schermen

Pas op virus bereikt ook deze branche!!!

18 augustus 2010

Door Marieke Prins de Vos

Het was op een koude ochtend in februari 2008 dat ik het zag gebeuren. Mijn dochter van twee zat op ons bed en ik stond mijn tanden te poetsen. Mijn dochter lijkt op mij; niet te veel gezeur aan haar hoofd op de vroege ochtend en langzaam wakker worden; zij met warme melk, ik met café au lait, beiden met een geroosterde boterham met appelstroop. Voor mijn gemak en haar vermaak stond de televisie aan. Blije kindertelevisie vanaf 6:30. Sinds mijn moederschap is de ochtend zonder nieuws en krant veel vrolijker geworden: Blije poppetjes zingen je massaal toe…

Dit keer was het alsof er via dat beeldscherm iets bij haar naar binnensloop. Ze stopte met drinken en kwijlde nog een beetje na. Ze stond op waardoor haar boterham met appelstroop met bord en al van het bed viel. Ik zag een twinkeling in haar ogen die ik nog niet eerder had ontdekt. De slaapkamer vulde zich met roze, vreugde en vrolijkheid in het kwadraat…voor het eerst in haar prille leventje maakte ze kennis met:

Ik geef toe, ook ik ben een moeder die denkt dat ze met ‘Baby Mozart’ (klassieke muziek voor baby’s) denkt de muziekkeuze voor haar kinderen te kunnen beïnvloeden. Dit zag ik dus niet aankomen. Inmiddels is mijn dochter vier en danst ook mijn zoon van twee uitbundig met het ritme van dit goedlachse trio mee. Ook overheerst alle K3 merchandise mijn poging tot VTwonen-styling van mijn huis. Het rollenspel ‘Jij bent Kirstel mama en ik Josje’ speel ik met overtuiging.

Tot hier en niet verder! ….Dacht ik. Totdat een moeder van een vriendinnetje ons vroeg, in het bijzijn van mijn dochter, om naar het concert van K3 te gaan. Weigeren was geen optie! Op naar het concert!
Die middag gebeurde bij mij wat bij mijn dochter op die koude februari ochtend gebeurde, zonder dat kwijlen van die melk dan. De meiden stalen mijn hart. Onze kinderen waren blij. Wij, de moeders en vaders, stonden net zo te springen en te zingen als de kinderen. Zonder schaamte en uit volle borst. Het is besmettelijk ….. ik ben fan!

Het K3 virus heeft ook de deze branche bereikt. Alles wordt er uit de kast gehaald om met je relaties, collega’s, inclusief kinderen een geweldige middag te ondergaan. Want zeg nou zelf, als je kinderen het naar hun zin hebben, ben je als ouders toch het gelukkigst? Het is pure lol en een aanrader voor iedere bijeenkomst waar het gezin een centrale rol speelt.. Vroeg of laat moet je er toch aan geloven!

Bekijk hier de arrangementen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!