Back Back Achter de schermen

Party Rent Group presenteert ‘een reis door de tijd’

21 december 2015

Party Rent Group presenteert de Master Collection, een boek met 160 originele design producten en hoogwaardig event equipment. Een boek over de iconen en belangrijke innovaties op het gebied van tafels, stoelen, banken en ander meubilair, bestemd voor exclusieve en high end events. ‘Eventproof” topdesign. Van de multifunctionele DSW kuipstoel uit 1950 tot de luxe Egg chair. Van de dynamische Freistil producten, met een veelvoud aan bonte kleuren tot de modulaire systemen van Endless, met lounge opstellingen in rechte lijnen, swingende golven of halve cirkels.

Het is niet zomaar een catalogus met droge opsommingen van producten en tarieven. Master Collection leest als een boek, dat je meeneemt op een reis door de tijd. Je leest over het ontstaan van elk product, de filosofie van de ontwerper en het tijdsbeeld waarin het product werd gemaakt. Zo leer je over stijl uit elke periode: in de naoorlogse periode ligt de nadruk op vrijheid en het genot van design, in de jaren ’70 en ’80 werden functionele grenzen opgezocht in stijl, kleur en vorm. Tegenwoordig hebben we een rijk repertoire aan stijlen, voor elke gebruiker, elke gelegenheid, elke ruimte en voor alle aantallen. Zo biedt Master Collection een inkijkje in de wereld van design en van de uitgebreide mogelijkheden om elke gewenste ambiance te creëren.

Praktisch, duurzaam, betaalbaar en mooi
De reis door de tijd wordt gelardeerd met nostalgische zwart/wit foto’s van de pioniers van de vormgeving en komt regelmatig uit bij Bauhaus. Dat was ooit een school van vooruitstrevende ontwerpers, architecten en kunstenaars. Tegenwoordig is Bauhaus een klassieke inrichtingsstijl met als belangrijke kenmerken dat de creatie doordacht is geproduceerd en voor iedereen toegankelijk is. Een bekend credo, gerelateerd aan Bauhaus, is dat meubels praktisch, duurzaam, betaalbaar en mooi moeten zijn. ‘Het credo van Party Rent is ‘creating atmosphere’, vertelt Tim Ebbers, van de afdeling PR en Communicatie van Party Rent Group. ‘Onze missie is een authentieke sfeer creëren met event inrichting. De ambiance moet verrassen en dient samen met alle andere elementen een totaalbeleving te creëren. Op die manier wordt de boodschap sfeervol, succesvol en blijvend gecommuniceerd. De uitgangspunten ‘praktisch, betaalbaar, duurzaam en mooi’ onderschrijven wij van harte.’

Van eigentijds tot barok
De 160 meesterwerken onder de meubels, die in Master Collection aan de orde komen, zijn een combinatie van klassiekers en eigentijds design. Van de tijdloze brunch tafels van lapalma tot de tafels Provence, die de glans van de barokke tijden doet herleven. Van de met LED uitgevoerde zitbanken van Snake tot de Plateau, die het gemak van een relaxfauteuil combineert met een comfortabele werkplek. Alle producten worden goed geïllustreerd: stand alone en in verschillende event opstellingen. Met daarbij uitleg over de ontstaansgeschiedenis, de filosofie van de ontwerper, de vorm, functie en toepassing.

Voor de ontwikkeling van het hoogwaardige event meubilair heeft Party Rent Group direct contact gezocht met de fabrikanten. Daardoor zijn veel van de design meubels vanaf de basis geschikt gemaakt voor evenementen. De collectie is met zorg samengesteld. De Duits-Nederlandse event supplier voerde bijna 6000 uren creatief overleg met designers en met zestien Europese fabrikanten en legde daarvoor tienduizenden kilometers af. Het proces van uitvinden, overleggen en beslissen nam drie jaar in beslag. Master Collection kan de komende jaren mee. Het boekwerk is met name bestemd voor cateraars, hotel(keten)s, productiebedrijven en tentenverhuurders. Naast een Duitse en een Nederlandstalige versie heeft De Master Collection ook een Engelstalige en een Franstalige versie.

Catering Selection en Event Classics
Naast de Master Collection lanceert Party Rent Group de komende periode de boeken Catering Selection en Event Classics. Catering Selection biedt een totaaloverzicht van alles wat een representatieve cateraar nodig heeft voor een ingedekte tafel tot complete buffet-, keuken- en barsystemen. Event Classics toont 500 producten die zich reeds hebben bewezen in de eventwereld: betaalbare en betrouwbare zekerheden. Deze producten zijn doorontwikkeld en qua logistiek geoptimaliseerd.

Over Party Rent
Party Rent Group is een internationale event-supplier met 21 vestigingen en ruim 500 medewerkers in acht landen. Al ruim 20 jaar verzorgt Party Rent de inrichting en aankleding van events en de daaraan gekoppelde event-logistiek. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen twintig jaar ontwikkeld van een verhuurder van catering- en horecabenodigdheden voor corporate bedrijven, cateraars en productiebedrijven tot een volwaardig leverancier van inrichtingsconcepten voor events, beurzen en congressen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!