Back Back Achter de schermen

Party Rent App: creatieve keuzes maken op je tablet

28 oktober 2015

Als cateraar, tentenverhuurbedrijf, productiebedrijf of eventmanager ben je altijd benieuwd hoe een inrichtingsconcept van een event er in de praktijk uit komt te zien. Hoe ziet de ruimte eruit als deze is gevuld met het gekozen meubilair, past alles in de locatie en welke beleving roept het op? Party Rent Group, het Duits-Nederlandse verhuurbedrijf voor horeca- en eventmaterialen, heeft daarvoor de Party Rent App ontwikkeld. Ik besluit de proef op de som te nemen en download de App op mijn iPad om de mogelijkheden te verkennen.

Voor een stijlvol feest zoek ik tafels, stoelen en lounge meubelen. Keuze te over. Ik maak een selectie. Meteen ontvang ik foto’s van hoe de stoelen er uitzien op een event met bijpassende meubels en decoratieve elementen. Leuk, die koppeling van een product met overeenkomstige voorbeeldfoto’s van voltooide projecten. Zo zit je niet te kijken naar een los product, maar heb je er meteen een beleving bij. Dat is wel zo praktisch en tijdbesparend, zeker als je een event wil organiseren in een bepaalde stijl of thema. Daarmee scoort de App alvast een punt: er is gedacht vanuit de gebruiker.

Eigen Moodboard en fotogalerij
Via de producten en projectfoto’s stel ik mijn eigen Moodboard samen tot een fotogalerij. Dat gaat gemakkelijk, ook voor iemand die niet handig is met digitale tools. Het Moodboard is handig voor als ik mijn presentatie wil voorleggen aan andere mensen, die in de organisatie van het feest zitten. Ik hoef hen straks weinig uit te leggen: in plaats van een gloedvol betoog om mijn beleving over te brengen, zien ze nu in één oogopslag wat ik bedoel. Dat voorkomt ruis op de lijn: ‘what you see is what you get’. Ten slotte voer ik nog wat relevantie informatie in via de App: aantal gasten, locatie en datum. Dat levert een schatting op van de projectcalculatie, zodat ik een indicatie van de begroting heb.

Automatische updates
De App heeft evidente voordelen boven een catalogus. Het maken van creatieve keuzes wordt met de App een vrij gemakkelijk proces. Bovendien wordt de inhoud van de Party Rent App automatisch geactualiseerd. Het aanbod is steeds up to date. Info, die je online kunt vergaren, neemt bovendien minder kast- of bureauruimte in dan een boekwerk. Wel heb je bij de eerste installatie van de App een beetje geduld en een snelle internetverbinding nodig. Er worden namelijk een paar duizend foto’s gedownload, en dat kan enige tijd in beslag nemen, maar nadat de foto’s zijn geladen, is de App offline te gebruiken. De App werkt dus altijd, ook onderweg in de auto of trein en ook zonder internet toegang.

Duidelijke Interface
Wat niet onvermeld mag blijven, is de overzichtelijke en duidelijk gestructureerde interface. Apps en andere kleinere apparaten brengen met zich mee dat de beeldruimte nog effectiever en gestructureerder benut dient te worden. Dat gaat zeker op voor de Party Rent App, die functioneert als een betere website. Hij is ook gebruiksvriendelijk en monkey proof.
Samengevat: via de Party Rent App kun je snel gegevens combineren zonder een vermoeiende tocht te maken langs verschillende websites. Dat bespaart tijd. Je doet inspiratie op door voorbeeldprojecten, je kunt je eigen Moodboard samenstellen en je hebt een eerste kostencalculatie. Een handig hulpmiddel voor eventmanagers, productiebureaus, cateraars en tentenverhuurders. De Party Rent App is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play. Meer informatie: partyrent.com/app.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!