Back Back Nieuws

Oude Postkantoor Utrecht wordt wielertempel in aanloop naar Grand Départ

11 juni 2015
In het monumentale voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht vindt van 28 juni tot 4 juli het wielerfestival Kermis Velodroom plaats. In de week voorafgaande aan de Grand Départ van de Tour de France worden de fiets en de wielerkoers hier in al hun facetten gevierd. Zo zendt NPO Radio 1 live uit vanaf deze locatie en kan op donderdag 2 juli een ronkende Bureau Sport avond met Frank Evenblij en Erik Dijkstra bijgewoond worden. Op de overige dagen wordt de dagelijkse Bureau Sport uitzending vertoond op een grote scherm.

Wat kun je er doen?
Bezoekers kunnen in Kermis Velodroom de hele dag genieten van hapjes en drankjes tussen een scala aan activiteiten door. Zo zijn er de ‘Barber-shop’, de ’Wielermasseur’ en über-mekanieker Hubert van Hoydonk. Gedurende de week zijn er fietsritten met (oud prof-) renners, schrijvers en prominente wielrensters, waarbij start en finish plaatsvinden aan de Neude. Fietsmerken laten dagelijks hun nieuwste innovaties zien en de tentoonstelling Hôtel Héroique toont prachtige foto’s die het nomadenbestaan van wielrenners in beeld brengen. In de avond is er een gevarieerd programma met een talkshow, live muziek en literatuur. Initiatiefnemer JW Roy: ‘Kermis Velodroom brengt de wereld van sport, cultuur en entertainment bij elkaar. De fiets is het bindende element en met een goede dosis rock-’n-roll bieden we wielerfans een interessant en energiek programma’.

‘Het Oude Postkantoor aan de Neude is voor de inwoners van Utrecht een bekend en vertrouwd adres’, zegt Imre van Leeuwen van evenementenbureau Shivers. ‘Het imposante complex van architect Joseph Crouwel is een rijksmonument en een fantastische locatie voor dit originele festival’. In de 100 dagen in aanloop naar de Tourstart staat Utrecht in het teken van allerlei wielerfestiviteiten; waaronder ook Kermis Velodroom. Kijk voor een compleet overzicht op utrecht2015.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!