Back Back Achter de schermen

Opkomend talent gespot tijdens Houten Giraffe 2011

01 juli 2011

De Houten Giraffe 2011 is een aanmoedigingsprijs voor onze toekomstige eventmanagers waar in vier categorieën het beste evenement of concept wordt beloond met een ware Houten Giraffe Award. Afgelopen donderdag zaten de genomineerden, verbonden aan een opleiding Vrijetijdsmanagement of Event Management, vol spanning in de zaal voor de derde nationale editie van de Houten Giraffe.

Evenementenbranche in de jungle
De Award uitreiking vond plaats in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg onder leiding van zeven studenten van het NHTV uit Breda. De avond stond in het teken van de jungle in relatie tot de evenementenbranche met overeenkomsten als het creëren van je eigen weg, de gevaren en problemen die je tegen kan komen en het belang om de juiste mensen om je heen te hebben. Het Nederlands Musical Ensemble verzorgde de entertainment tijdens de uitreikingen en werd ondersteund door Sway van X Factor.

Uitreiking houten Awards
Tijdens de avond werden er vier Houten Giraffes uitgereikt onder leiding van de vakjury bestaande uit Marga Groot Zwaaftink van CommGres, Arnoud Snel van Planet Event, Erick Verlee van Topartiest.nl en Rob Captijn van BENG! In de categorie ‘Best Concept’ reikte jurylid Marga Groot Zwaaftink het houten beeldje uit aan het team Slodder de Vos van NHTV Breda. ‘Het concept Slodder de Vos is ontwikkeld om de bezoekers van een speelboerderij een totaal andere beleving te geven. Het feit dat het team duurzaamheid heeft meegenomen en een stukje social media maakt het tot een terechte winnaar’, aldus Marga.

For a Better World
Arnoud Snel jureerde in de categorie ‘For a Better World’ waarin beide genomineerden van de Hogeschool Rotterdam zijn. Het team van het evenement is de uiteindelijke winnaar geworden van deze categorie. ‘Ik heb gekeken naar authenticiteit, bewustwording en commitment waarin het evenement voor War Child ‘Show your Love’ het hoogst heeft gescoord, ook al is het geen nieuw concept wat ze hebben toegepast’, aldus Arnoud.

The Art of Entertainment
In de categorie ‘The Art of Entertainment’ van Erick Verlee gaat het om het entertainment tijdens een evenement. ‘Het doel van evenementen in deze categorie is om bezoekers een onvergetelijke tijd te bieden. Hierbij dient er een doordacht idee achter te zitten met als primair doel: entertainen’, legt Erick uit. Na het voorlezen van de juryrapporten gaat de Award naar het team van Hogeschool Utrecht met het evenement Fight Cancer Night.

Message in a Bottle
De laatste categorie van de avond was ‘Message in a Bottle’. Helaas kon jurylid Rob Captijn niet in levende lijve aanwezig zijn, maar maakte hij middels een videoboodschap de genomineerden en de uiteindelijke winnaar bekend. ‘Bij evenementen in deze categorie is het primaire doel het overbrengen van een boodschap om doelen te realiseren. Helaas liet het niveau in deze categorie te wensen over’, vertelt Rob in de video. De twee nominaties bleken van dezelfde inzender te zijn waardoor de spanning er al snel af was, maar des te groter was het compliment voor genomineerde BureauLamp. Het winnende evenement in deze categorie was het Netwerkbijeenkomst Vind de Waarden. Na afloop van de uitreiking konden de studenten rustig napraten en netwerken met de juryleden tijdens een afsluitende borrel.

Vele kansen voor Houten Giraffe 2012
Als ‘broertje’ van de Gouden Giraffe zit er nog veel potentie in de Houten Giraffe. De minimale opkomst van 80 personen en het gemis van vele hogescholen in Nederland, biedt voor de organisatie van volgend jaar vele kansen. Ook voor de branche is het een goede manier om opkomend talent te ontdekken en de samenwerking tussen opleidingen en de branche intensiever te maken, zij zijn tenslotte de toekomst voor de branche.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!