Marc LagrangeMarc Lagrange
Back Back Interview

Oogenlust ‘Aan Tafel met…’ viert lustrum met opzienbarende expositie

15 maart 2019

Wat 5 jaar geleden als spontaan idee ontstond is bij Oogenlust en Galerie Hans Persoon uitgegroeid tot een jaarlijks fenomeen. Met het informele, exclusieve evenement ‘Aan Tafel met..’ opent Domein Oogenlust, met een selecte groep geïnteresseerden, op uiterst smaakvolle en onconventionele wijze een opzienbarende expositie.

Jimmy Nelson, die naast topfotograaf ook een begenadigd verhalenverteller is zette eerder de toon met een boeiend relaas over zijn werkwijze, drijfveren en passie. Sterrenrestaurant Treeswijkhoeve uit Waalre verzorgde het culinaire diner voor de 250 gasten en de combinatie van dit alles is een groot succes geworden. Later volgden edities met prominenten als Bas Meeus, Micky Hoogendijk en Mart Visser. ‘Aan Tafel met..’ groeide uit tot een informeel kunstevenement barstensvol ambiance, inhoud en beleving.

Dit speciale jaar viert Oogenlust hun relaties en de liefde voor kunst met een heel bijzondere expositie van verscheiden Belgisch topfotograaf Marc Lagrange.

  • Domein Oogenlust
    Domein Oogenlust
  • Jimmy Nelson
    Jimmy Nelson

Ode aan sensualiteit

Marcel van Dijk, eigenaar van Oogenlust, is een groot bewonderaar van het expliciete werk van Lagrange die helaas in 2015 overleed als gevolg van een tragisch ongeval. ‘Mijn hart heeft hij al lang geleden veroverd.’ Als geen ander weet hij zijn publiek te verleiden om neer te dalen in zijn sensuele wereld. Een schepping vol intimiteit, sensualiteit en schoonheid. Lagrange was een grootheid in de zinnelijke fotografie. Zijn elegante muses, in een decor van allure en grandeur, zijn meestal gehuld in niet meer dan voile of een diamanten collier.

‘Deze hele mystieke en chique sfeer van de expositie en zijn kunstuitingen zal worden doorgevoerd in het sterrendiner en de decoratie. Hierbij horen oesters en champagne in een rokerige, jazzy, sfeer waarin we sensualiteit en passie vieren. We hullen de ruimtes in een zee van pioenrozen', zegt van Dijk, 'in mijn beleving de meest sensuele bloem die er bestaat.’

‘Chocolate’

Eerder verschenen boeken van Lagrange als Diamonds & Pearls, Xxml, Senza Parole en Lust. In april 2019 wordt aan deze indrukwekkende reeks een nieuw overzichtswerk toegevoegd. 'Chocolate' is een serie van nooit gepubliceerde polaroids uit zijn nalatenschap. ‘In goed overleg met de erven van Marc Lagrange brengen we in deze tentoonstelling een selectie ‘Chocolate’ polaroids die nog niet eerder aan publiek is getoond’, aldus een enthousiaste van Dijk. 

Tevens worden foto’s van de fotograaf aan het werk getoond en een aantal ‘toevalshots’ waarop hij zelf in beeld te zien is. Een fantasierijke totaalexpositie die toegelicht zal worden door een presentatie van Lagrange’s muse. Zij zal anekdotes delen en het geheim onthullen hoe Lagrange er keer op keer in slaagde zijn modellen zó sensueel en krachtig voor de lens te krijgen.

Exclusieve Expositie

De naasten van Lagrange zijn zorgvuldig in het selecteren van de juiste galeries en settings waarin de werken van hun vader worden tentoongesteld. ‘We zijn er dan ook enorm trots op deze expositie op ons domein te mogen hosten. Een groot cadeau’ aldus een dankbare van Dijk.

Deze expositie is te zien in de showroom van Oogenlust en Galerie Hans Persoon van 18 april t/m zaterdag 18 mei 2019. Op donderdag 18 april 2019 zullen de creaties, onder het genot van een luxe diner verzorgd door Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve**,worden gepresenteerd aan een selecte groep gasten tijdens het evenement 'Aan tafel met...' Er zijn voor deze bijzondere editie, via de website, nog couverts te reserveren.

Deze lustrumeditie gunt Oogenlust je een kijkje achter de schermen van Belgisch topfotograaf Marc Lagrange en neemt je mee in zijn wereld van sensualiteit, geestdrift en grandeur. Een unieke avond voor iedereen die van topfotografie houdt en deelgenoot wil zijn van de verhalen achter de kunst.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!