Back Back Nieuws

The only way is up! iQ Events bestaat 5 jaar…

03 november 2009

Wat leuk! Weer eens goed nieuws om met de branche te delen. iQ Events bestaat namelijk 5 jaar en het gaat nog altijd goed. Dat is absoluut een vermelding waard in deze tijden van onrust, dalende cijfers en instortende imperiums… Goed gemutst stap ik binnen in het modern aangeklede, hippe kantoor in het pittoreske deel van Delft. Vijf enthousiaste mensen heten mij welkom en één van hen, Micha van Herk, is de grondlegger van iQ Events. Jacco Terheggen kwam er in 2007 bij en samen bedenken ze de meest creatieve evenementen voor kleine, grote en bijna altijd trouwe klanten. Jannine, Ilja en Daphne ondersteunen de mannen waar nodig. En dat maakt iQ Events compleet: 5 gedreven mensen met niet meer dan twee kantoorruimten, maar wel met 4 labels(!), te weten: Sport & Adventure, Training & Workshops, Special Events en Incentives.

Groenendael Philips Management Training Centre
Hoe ze het doen mag Joost weten, maar ze hebben in ieder geval een sterke band opgebouwd met een groot team aan instructeurs en trainers. Ook hebben ze een toplocatie ter beschikking: het Groenendael Philips Management Training Centre. “Jacco heeft daar in 2008 een heel parcours gebouwd met allerlei activiteiten die daar permanent staan. Het trainingscentrum heeft daarin geïnvesteerd en sindsdien zijn we officieel partners. Zodra er aanvragen binnenkomen bij het Training Centre, krijgen wij ze doorgespeeld en schrijven wij de programma’s en leveren we onze instructeurs,” legt Micha uit.

Micha startte iQ Events
In het begin draaide iQ Events vooral om Sport & Adventure. Logisch ook, Micha en Jacco kwamen beiden bij het sportieve organisatiebureau WEM vandaan. “WEM werd overgenomen door Gerard Rond en de locatie op het Blauwe Meer veranderde in Experience Island. We hebben heel hard gewerkt om de locatie op te zetten. Micha ontdekte toen dat hij voor zichzelf wilde beginnen en in eerste instantie zouden we samen starten onder de naam Allure Events, maar uiteindelijk begon Micha en werd het iQ Events,” zo vertelt Jacco.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Jacco en Micha brainstormen in de zitzakken

Quality is never a coincidence…
De geschiedenis van het bedrijf is in beeld terug te zien op een door henzelf gecreëerde Wall of Fame. Zelfs de proefdrukken van Allure Events hangen in een lijstje. En ook de pay-off van iQ Events is terug te vinden: Quality is never a coincidence, it is always the result of intelligent effort. Naast successen en ijkpunten hangt er ook een aantal zelfgemaakte tegeltjes aan de wand, met teksten als: ‘zo scherp als een vos’ en ‘behoorlijke vinger in de jury’. Dit blijken uitspraken te zijn van Micha, waar zijn collega’s hem gekscherend mee stangen. Dit soort grappige onderonsjes tussen de vijf iQ-ers schetst de sfeer in het bedrijf: Met een vleugje humor en veel creativiteit bereiken ze hun professionele doelen.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Onterechte bescheidenheid

Later kwamen de andere drie labels erbij en nu richt het bureau zich ook op Trainingen & Workshops, Special Events en Incentives. De twee pioniers weten veel van communicatie- en leiderschaptrainingen, maar vinden dat er trainer in ‘het klaslokaal’ moet staan. Daarom werken ze nauw samen met een extern trainingsbureau. Zij bedenken zelf het (actieve) programma voor de groepsdynamiek en een trainer geeft workshops in het lokaal. Deze combinatie wordt o.a. verzorgd in Groenendael. Over de Special Events zijn de heren zeer bescheiden, terwijl juist onder dit label zeer bijzondere evenementen georganiseerd zijn zoals twee Koninklijke huwelijken en de 40e verjaardag van Prins Willem-Alexander. Een dankbrief van Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven hangt vol trots aan de muur met trofeeën. Het label Incentives is er als laatste bij gekomen, ontstaan vanuit de vraag van de bestaande klantenkring en inmiddels is het een sterke tak binnen iQ Events, met gerenommeerde opdrachtgevers. “We hebben er dit jaar al 3 mogen organiseren,” vertelt Micha trots.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
De Wall of Fame

Ambities
De kracht van het bedrijf zit volgens Micha in zijn mensen. Hij noemt de dames dan ook ‘the Angels’ en hij bedankt Jacco, de instructeurs en trainers voor hun tomeloze inzet en passie op zijn website. Met zo’n sterk team (zowel intern als extern) zal het bedrijf nog vele jubilea tegemoet zien! En wat dan de ambities zijn… “Niet meer dan 10 mensen en misschien wel een extra kantoorruimte,” fantaseert Micha.

Warme club
Vol energie stap ik na dit geanimeerde gesprek weer in de auto, op weg naar Nieuwegein. Wij komen op veel plaatsen, bij diverse bedrijven en spreken veel mensen uit de branche. Dit was typisch zo’n gesprek dat mij nog lang bij blijft; niet omdat het een scoop of een hoogwaardig nieuwsitem is, maar meer omdat deze warme club mensen met zoveel passie (samen)werkt en overal een persoonlijke handtekening achterlaat, zo ook bij mij.

iQ Events, van harte met jullie jubileum!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!