Back Back Nieuws

Ondanks aanslagen toch inspirende derde editie HotelloTOP België

31 maart 2016
De derde editie van het netwerkevenement HotelloTOP België vond dinsdag 22 maart plaats tijdens Modern Hospitality Show VENUEZ16. HotelloTOP België is een gezamenlijk project van HotelloTOP, het netwerkplatform voor afgestudeerden van internationale hotelmanagement scholen, in samenwerking met de gerenommeerde hogescholen bachelor hotelmanagement: Katholieke hogeschool VIVES Brugge, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en Erasmushogeschool Brussel. 

De organisatie vertelt: 'De dag begon met gemengde gevoelens, vanwege de aanslagen op vliegveld Zaventem en de Brusselse metro. Na een korte periode van onzekerheid is besloten HotelloTOP België 2016 door te laten gaan.' De ernstige gebeurtenissen gedurende deze dag zijn niet vergeten; tijdens het congres is hier bij stilgestaan en de gedachten waren bij de slachtoffers en collega's werkzaam in- en rondom Brussel.  

Face the Change
HotelloTOP België 2016 stond in het teken van het thema 'Face the Change – Niets is zo constant als verandering', waarbij de meer dan 165 bezoekers voorafgaand aan deze dag de volgende vragen zijn gesteld: 'Wat is onze dagelijkse routine? Is deze routine de manier om ons verder te ontwikkelen? Bent u bereid om uit uw comfortzone te stappen en het onbereikbare bereikbaar te maken?' De bezoekers werden geïnspireerd door deze 'nieuwe' vorm van denken en doen.  

Inspirerende sprekers 
Het thema werd gevoed door inspirerende sprekers. Deze sprekers hebben laten zien dat zij de verandering reeds hebben ontdekt, en welke kansen dit biedt voor de toekomst. 

Vincent Van Dijk (Trendforecaster, journalist, PR man & ondernemer) 
Vincent toonde middels zijn presentatie aan dat de toekomst binnen onze sector er veelbelovend uitziet. Vele nieuwe concepten op het gebied van hotellerie, technologie en Food & Beverages zijn ons voorgelegd tijdens zijn presentatie. Ingekleurd met zijn persoonlijke ervaringen in hotels & restaurants hebben de aanwezigen mogen genieten van future trends binnen onze sector. 

Hermann Spatt (General Manager, Nhow Rotterdam) 
Verandering begint bij onszelf. Om deze reden was een groot gedeelte van het congres in het Engels. Onze sector is aan het internationaliseren en hier geven wij gehoor aan. Een korte, interactieve presentatie werd gegeven door Hermann Spatt. In exact 6 minuten en 40 seconden gaf Hermann een kijkje in de keuken van Nhow Rotterdam, dat naast een hotel ook als creatieve hotspot fungeert.  

Guillaume Marly (General Manager, ME London) 
Volgens Guillaume is verandering niet iets wat wij moeten accepteren, maar wat gevierd moet worden. Verandering zorgt voor nieuwe kansen, uitdagingen en oplossingen! Guillaume inspireerde het publiek ook met de aspecten die niet moeten veranderen. Hij eindigde met de sterke quote: 'Be the leaders of change for the future of our industry and make people happy!' 
  
Virginie Claes 
Het evenement werd wederom gemodereerd door Virginie Claes, handelsingenieur en voormalig miss België. Zij wist de bezoekers op een speelse wijze te betrekken en startte, met de aanwezigen, de verandering: 'Routine is stilstaan, stilstaan is achteruitgaan. So, dare to change, face the change!' 

Tot grote spijt, was het voor Staatssecretaris Bart Tommelein en Andrea Boni (Brussels Airlines) helaas niet mogelijk om het podium te betreden en hun kennis te delen. Door de situatie in Brussel waren zij elders nodig, wat voor de organisatie volledig begrijpbaar was. 

#FaceTheChange #HTBE 
Na het congres vond er een netwerkborrel plaats op de beursvloer van VENUEZ16. Onder het genot van een hapje en een drankje was er de tijd om gelijkgestemde collega's te ontmoeten of weder te zien. Ditmaal was HotelloTOP te gast bij Hotel@Home in de Hotel Box, een pop-up hotelkamer voortgekomen uit een samenwerking van verschillende partners. 'Zoals Virginie al eerder vermeldde; samen zetten wij de verandering in gang!', aldus het HotteloTOP België team.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!