Officiële opening Tulp Festival Amsterdam Officiële opening Tulp Festival Amsterdam
Back Back Nieuws

Officiële opening Tulp Festival Amsterdam

19 februari 2018

De officiële opening van de vierde editie van Tulp Festival Amsterdam (31 maart – 30 april) is op woensdag 28 maart in Nieuw-West, bij de noordoever van de Sloterplas. Stadsdeel Nieuw-West trakteert bewoners en bezoekers op fleurige tulpenpresentaties rond deze monumentale, onlangs tot beschermd stadsgezicht benoemde, locatie. Bij het Wilgenlaantje geeft een tulpenperk kleur aan de omgeving, het ‘Stippenterras’ verandert in een tulpenzee en langs de Noordzijde komt een tulpenlint. Het Van Eesteren Museum voegt een bijzonder element toe aan de opening met de doop van de eigen ‘Van Eesteren tulp’ bij het nieuwe paviljoen. Deze nieuwe tulp is mogelijk gemaakt door de Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting en symboliseert het belang van de natuur en landschap  voor de stad.   

Tulp Festival waaiert uit over de hoofdstad

‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’ is het motto van het Tulp Festival Amsterdam, dat gedurende de maand april – of zolang de tulpen bloeien – het straatbeeld opfleurt van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. Voor deze vierde editie waaiert het festival met honderdduizenden tulpen in potten en in de volle grond verder uit over de hoofdstad. Voor de opening zijn de Stadsdelen Nieuw-West en West dit jaar partner. Vanaf de Sloterplas dragen Nieuw-West en West stadinwaarts bij aan een tulpenroute ‘Van Paleis tot Plas’ via Jan Evertsenstraat, Mercatorplein, Admiraal de Ruyterweg, De Clercqstraat, Marnixplein, Westermarkt en Dam. In Zuidoost geven tulpen in de Amsterdamse Poort extra kleur aan het 50-jarig bestaan van de Bijlmer en wordt een nieuwe tulp gedoopt ter gelegenheid van dit jubileum. Nieuw zijn ook tulpenpresentaties op verschillende NS-stations en GVB-metrostations. 

Over het Tulp Festival

Amsterdam heeft de naam tulpenstad te zijn, maar de tulp was de laatste jaren uit beeld verdwenen. Tulp Festival brengt de vrolijk stemmende voorjaarsbloem terug in het straatbeeld en stuurt je op ontdekkingsreis. Een wandeling of fietstocht langs de meer dan 80 locaties is een manier voor Amsterdammers en bezoekers om de verschillende stadsdelen op een verrassende manier te verkennen. Tulpen in honderden soorten en alle kleurschakeringen domineren (winkel)straten en pleinen en verlevendigen perken en parken. Deelnemende hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers. Zo verbindt Tulp Festival de stad, bedrijven, bewoners en bezoekers. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival  via de website: www.tulpfestival.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!