Back Back Nieuws

NRC Carrière Café - te slim voor de arbeidsmarkt

27 oktober 2014
NRC Carrière organiseerde 22 oktober voor de 5e keer het NRC Carrière Café, ditmaal voor personen met een PhD of die daar nog mee bezig zijn. Het thema: te slim voor de arbeidsmarkt, over carrièrekansen voor wetenschappers op de arbeidsmarkt. Het evenement werd samen met AcademicTransfer georganiseerd.

De middag werd geopend door Laurien Roos (senior productmanager NRC Carrière), waarna Floor Basten (onderzoeksbureau Orléon) het woord overnam en haar presentatie 'Er is leven na de universiteit' uit de doeken deed. Hierin werd stilgestaan bij de carrièrekansen voor wetenschappers op de arbeidsmarkt en het leven na de universiteit. Vervolgens vond het paneldebat plaats, dat werd voorgezeten door Ellen de Bruin, journaliste van de wetenschapsredactie van NRC. In dit panel nam o.a. Victor de Graaff, voorzitter van Promovendi Netwerk Nederland, plaats. Ook Perpijn Pronk (Research & Development Tata Steel), Annemiek Kamsma (loopbaanadviseur Rijksuniversiteit Groningen) en Floor Basten waren onderdeel van het panel. In het debat werd het thema 'te slim voor de arbeidsmarkt' en de bijbehorende problematiek verder uitgediept, met de nodige interactie uit het publiek.

Workshops
Na een korte break werden 3 workshoprondes gehouden, in welk de aanwezigen concreet aan de slag gingen met zaken als netwerken, CV building, online profilering en het optimaal benutten van persoonlijk talent. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Foto: Hilko Visser

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!