Back Back Interview

Nienke Keizer: De nacht voor een evenement…

27 november 2015

Waar halen branchegenoten hun inspiratie vandaan, wat was hun grootste blunder en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Event Personality Nienke Keizer van NEKZT Evenementen uit Amersfoort.[afbeelding niet meer beschikbaar]Wie is Nienke Keizer?
Ik ben 36 jaar, getrouwd en heb twee kinderen: een dochter van 4 ½ en een zoon van anderhalf. Ik woon in de buurt van Amersfoort en ik houd van dansen, het contact met mensen om me heen en mijn werk bij mijn bureau NEKZT Evenementen.

Kort bedrijfsprofiel
NEKZT Evenementen is een full service organisatiebureau dat spraakmakende, stijlvolle, feestelijke en zakelijke evenementen en congressen organiseert. De missie is een ‘memory of life’ te creëren. Uitgangspunt van NEKZT is dat de boodschap of de kennis op een inspirerende en creatieve wijze wordt overgedragen. Door een beleving te creëren kun je de gedachten en het gedrag van de doelgroep positief beïnvloeden. Elk evenement vraagt om een andere aanpak en een andere invulling. De ene keer staat belonen of motiveren centraal, de andere keer informeren of inspireren.

Wat is typisch Nienke Keizer?
Ik houd van uitdagingen en ik ga tot het uiterste. Ik ben perfectionistisch en kritisch, zeker op mezelf. En ik vind het fijn om met verschillende mensen samen te werken. Doordat ik bij verschillende bedrijven en organisaties heb gewerkt, kan ik me goed verplaatsen in anderen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er tussen de opdrachtgever en mij over en weer een klik is, want dan kom je tot de ultieme uitvoering.

Waarom deze branche? Ben je geworden wat je wilde zijn?
Ik heb altijd gedroomd van een eigen bedrijf. Jarenlang had ik een internationale carrière als buyer fashion, maar op een gegeven moment ging de drang naar een eigen bedrijf de boventoon te voeren. Daarom besloot ik het te doen! Een bedrijf starten waarbij ik veel energie kan geven, maar ook direct energie terugkrijg. Een evenement vindt immers iedereen leuk! Mijn ervaring als fashion buyer kan ik ideaal inzetten bij evenementen, want daar ben je ook verantwoordelijk voor een concept dat zoveel mogelijk mensen moet aanspreken tot in de laatste details. Vier jaar geleden was een lastige tijd om een eventbureau te starten, maar ik heb mijn gevoel gevolgd en het gaat fantastisch.

Wat is het mooiste evenement dat je hebt georganiseerd?
Dat was de introductie van een nieuwe app voor een auto leasemaatschappij. Het scherm waarop de presentatie te volgen was, had ik laten ontwerpen als een grote iPad. Dat vond de opdrachtgever zo’n goede vondst, dat deze het iPad-scherm mee nam voor de volgende events in Duitsland.

Wat is het mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Dat was Sail 2015. Heel leuk om te bezoeken en ik ben benieuwd hoe de organisatie van zo’n groot evenement in zijn werk gaat. Het lijkt me heel interessant om eens mee te werken aan zo’n groot evenement. Daarnaast kan ik genieten van hoe de regio Amersfoort zich op de kaart zet. Tijdens de Locatie Amersfoort Tour bijvoorbeeld laten verschillende partijen eventplanners ervaren wat er in Amersfoort en omgeving mogelijk is op het gebied van evenementen en congressen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Uit mijn netwerk, uit de omgeving en uit de media. Verder google ik heel veel op foto’s en dat geeft me onwijs veel inspiratie.

Wat is je droom?
Mijn droom is dat NEKZT mag doorgroeien. Groei levert banen op, zodat ik ook op die manier een economische bijdrage aan de samenleving kan leveren.

Welke gouden tip pas je altijd toe in je vak?
Doe waar je goed in bent en wat je het liefst doet en blijf dicht bij jezelf.

Hoe ziet de evenementenbranche er over vijf jaar uit?
De digitalisering neemt steeds meer toe en dat leidt tot meer online evenementen, zoals virtual reality. De behoefte aan een fysieke experience blijft eveneens belangrijk, maar vervult een andere rol of doel. De synergie tussen online en fysieke bijeenkomsten leidt tot de beste oplossingen. Ook neemt het belang van samenwerking binnen je netwerk steeds meer toe. Dat zie ik heel goed in de regio Amersfoort, waar ondernemers onder de paraplu ‘Locatie Amersfoort’ intensief samenwerken. Dat werpt zijn vruchten af.

Wat is je grootste blunder?
Een keer was ik bezig met de organisatie van twee evenementen tegelijkertijd en toen heb ik bij een locatie een datum in optie gezet voor het verkeerde evenement. Gelukkig heeft niemand het gemerkt, want ik ontdekte de fout tijdig.

Wat weet bijna niemand van je?
Nog steeds ben ik voor elk evenement zenuwachtig. Ofschoon ik alles duizend keer gecheckt heb, slaap ik de nacht voor een evenement onrustig.

Wat wil je nog graag kwijt aan de branche?
Doe de dingen die je leuk vindt, blijf bij jezelf en luister goed naar wat je opdrachtgevers willen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!