Back Back Nieuws

Nationaal Comité 4 en 5 mei realiseert tijdelijk IJ monument

30 april 2015
De brug die 70 jaar geleden over ’t IJ liep komt op Bevrijdingsdag voor één dag terug. Een tijdelijk monument geplaatst ter herinnering aan de oorlogstijd in Amsterdam. Ticketscript en het Nationaal Comité 4 en 5 mei bundelen de krachten, om duizenden mensen deze historische brug te laten oversteken. Meer dan 50% van de geïnteresseerden bestelde zijn kaartje via mobiel, en dit zorgde ervoor dat de 6.800 beschikbare plekken binnen 24 uur waren vergeven.

Pontonbrug
Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog waren het centrum van Amsterdam en Noord verbonden door een pontonbrug – of eigenlijk een pontenpontonbrug. Om schaarse brandstof te sparen waren alle autoveren van de stad aan elkaar geschakeld. Zo ontstond de eerste, en tot nu enige, fysieke verbinding tussen de oude stad en Noord.

5 mei verzorgt ticketscript alle bezoekersstromen en de toegangscontrole, zodat iedereen met een kaartje de mogelijkheid krijgt om de brug over te steken. Vanaf 14.00 uur wordt de brug in gebruik genomen, en bij de opening zullen mensen aanwezig zijn die als kind ook over de brug gelopen hebben. Burgemeester Eberhard van der Laan is ook aanwezig bij de opening. Het publiek krijgt tot 16.00 uur de kans om over de brug te lopen. Mensen die geen ticket hebben bemachtigd kunnen de opening live volgen via AT5 (tv en website). Deze uitzending wordt in de avond herhaald.

Illustratie: © CIIID architectural presentations

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!