Back Back Nieuws

Musical Assepoester gaat naar België

28 januari 2008
Na het grote succes in het Efteling Theater gaat de wereldberoemde musical Assepoester van Rodgers & Hammerstein vanaf 19 april van dit jaar naar de Stadsschouwburg in Antwerpen. Dat hebben producenten Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment en Olaf Vugts van de Efteling bekendgemaakt.

De voltallige cast, inclusief Koen Crucke en Loeki Knol, zal zijn intrek nemen in Antwerpen. Alleen de hoofdrollen van Assepoester en de Prins zullen worden ingevuld door Bekende Vlamingen. Wie dat gaan worden is nog niet bekend. De sprookjesmusical is nog tot en met 24 maart 2008 te zien in het Efteling Theater.

Het is voor het eerst dat een coproductie van V&V Entertainment en Efteling Theaterproducties te zien zal zijn buiten het Efteling Theater.

Olaf Vugts van de Efteling: “Dit is een nieuwe stap om sprookjes ook buiten het attractiepark tot leven te brengen. Net zoals we dat ook met onze tv-series Sprookjes en Sprookjesboom doen op Ketnet. We kiezen voor Antwerpen omdat Vlaanderen altijd al een belangrijke markt voor de Efteling is geweest. Jaarlijks brengen meer dan 300.000 Belgen een bezoek aan ons park.”

Albert Verlinde is erg blij met deze ontwikkeling voor Assepoester: “We hebben al jaren een goede samenwerking met Music Hall, zelf producent en de exploitant van o.a. de Stadsschouwburg Antwerpen, waar onze Grease nu ook speelt met een volledig Vlaamse cast. We zijn trots dat we nu ook Assepoester over de grens kunnen brengen.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!