Back Back Nieuws

Mister Handshake neemt afscheid van Maison van den Boer

04 juli 2016

Huub Zegers ging afgelopen donderdag, 30 juni, met pensioen. Na ruim 41 (!) jaar nam hij in het Hulskamp Gebouw afscheid van Maison van den Boer.  Huub staat in het Rotterdamse bekend als een netwerker pur sang en gaat dan ook door het leven als ‘Mister Handshake’: bekend en geliefd bij alle relaties in het Rotterdamse. Iemand die zijn gezicht overal liet zien en de contacten altijd warm hield.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Huub Zegers en Julian Streuper (r)

Ruim 300 relaties kwamen af op de afscheidsreceptie. ‘Om te kijken of ik echt wel weg ga,’ zegt Huub Zegers met een knipoog. Huub begon z’n carrière bij Maison van den Boer in december 1974, een eeuwigheid geleden. Op zijn visitekaartje stond ‘bedrijfsleider’. Huub: ‘Dat betekende dat ik alles deed wat op mijn weg kwam. Gewoon je mouwen opstropen. Je had toen nog geen duidelijk functieprofiel en je pakte alles aan.’
Hij herinnert zich het sollicitatiegesprek nog, met Bert van den Boer en Dick Lahey. ‘Ik werkte toen in het Rijnhotel, dat ook de catering deed voor De Doelen. Het was de tijd dat Maison van den Boer zich begaf op het pad van venue catering. Het Turfschip in Breda was de eerste externe locatie. De Doelen werd de tweede. Ik kende De Doelen, de mensen die er werkten, sprak de taal en ik was verknocht aan hospitality.’ Dat is hij na 41 jaar nog steeds. Hij heeft zijn pensioen enkele jaren gerekt. ‘Ik ben 68. Maison van den Boer vroeg me de afgelopen drie jaar telkens om er nog een jaartje bij te doen, zodat er tijd was om een goede opvolger te vinden en in te werken.’

Voor en achterop de tandem
Die opvolger is er in de persoon van Julian Streuper, die zijn sporen heeft verdiend in de catering, event organisatie en event techniek. Een allround accountmanager met een voorliefde voor catering en hospitality. Het afgelopen jaar werkten beiden nauw samen. Julian Streuper: ‘Het eerste half jaar zat Huub in de tandem voor en ik achter en in het tweede half jaar hebben we de rollen omgedraaid. Zoals vooraf afgesproken.’

Lichamelijk kapot, maar gloeien van voldoening
Ruim vier decennia lang bij hetzelfde bedrijf werken is tegenwoordig een zeldzaamheid. ‘Maar niet bij Maison van den Boer,’ vertelt Huub. ‘Het verloop is heel laag. De meeste mensen blijven hier heel lang. Het is een familiebedrijf waar een sterk wij-gevoel heerst. De sfeer van ‘samen de schouders eronder om de klus te klaren’. Dat zie je ook aan het aantal jubilarissen. Bovendien is het een fantastisch vak. Dat gevoel is wel eens moeilijk uit te leggen op verjaardagsfeestjes. Tijdens grote evenementen kwam het wel eens voor dat ik een dag van achttien uur draaide. Op weg naar huis was ik lichamelijk dan helemaal kapot, maar van binnen gloeide ik van voldoening na een geslaagde klus en een tevreden opdrachtgever. Het is altijd geweldig als een project slaagt. Dat is altijd spannend, want je krijgt maar één kans om het goed te doen.’

Mister Handshake
Hij vervolgt: ‘Daarnaast houd ik van de regio Rotterdam. De mensen zijn hier heel direct en doen wat ze beloven. Er is ook weinig hiërarchie. Iedereen is aanspreekbaar, van hoog tot laag.’ Zijn werkwijze en filosofie door al die jaren: ‘Als je een goed product levert, verwachtingen overtreft en je aan de afspraken houdt, dan heb je een klant voor het leven. Maar dan moet je vervolgens wél energie in je netwerk blijven steken.’ En z’n netwerk koesteren, dát deed Huub, ruim vier decennia lang. Het leverde hem de bijnaam ‘Mister Handshake’ op; de netwerkman, die er altijd was. Zijn opvolger, de bijna 40-jarige Julian, is uit hetzelfde hout gesneden en neemt ook nog eens zijn eigen netwerk mee.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Van klassiek naar innovatief
Er is veel veranderd in de afgelopen veertig jaar. Huub Zegers: ‘Het aantal locaties waar we cateren in het Rotterdamse is uitgebreid. We zijn onder meer actief in het Hulskamp Gebouw, het Luxor Theater, Cruise Terminal, De Doelen, Van Nelle Ontwerpfabriek, de Laurenskerk, de Burgerzaal van het stadhuis. Relaties zijn mondiger en kritischer geworden, de marges staan onder druk en de concurrentie is groter geworden. Maison van den Boer is mee veranderd. Jarenlang hadden we het imago van klassiek, degelijk en betrouwbaar. Daar hebben we de laatste decennia ook innovatie aan toegevoegd.’

Naamsbekendheid Hulskamp Gebouw
Julian Streuper wil de positie van Maison van den Boer in Rotterdam handhaven en verstevigen. Julian: ‘Wij willen de naamsbekendheid van het Hulskamp Gebouw opvijzelen. Dit monumentale pand is in Rotterdam heel bekend, maar velen beseffen nog onvoldoende dat er allerlei evenementen kunnen plaatsvinden. We zijn bezig om hier onder meer tv-opnames, jazzfestivals en andere evenementen naar binnen te halen.’
In dit historische pand op het Noordereiland herinneren oorspronkelijke affiches aan de muren dat dit ooit een distilleerderij was. Huub Zegers: ‘We exploiteren het Hulskamp Gebouw al sinds 1983 en hebben het 2013 voor het laatst gerenoveerd. Het is heel geschikt voor feesten, sit down dinners, social dinners, recepties en andere bijeenkomsten tot 1000 mensen. In een klassieke sfeer van grandeur, maar voorzien van alle moderne snufjes. Met gratis parkeerplaatsen voor de deur en bereikbaar via het water met boten van Spido.’

Wat Huub het meest gaat missen? ‘Het contact met mensen. De omgang met collega’s en relaties. Na mijn pensioen zullen mijn familie en vrienden me wel weten te vinden als er geklust moet worden. En ik houd van tuinieren. En mocht Maison van den Boer me in de toekomst nodig hebben met vragen of advies, dan sta ik met plezier klaar!’

Fotografie: Anne-Sophie Falter

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!