Back Back Column

In Memoriam Bart

26 juni 2013

Twee weken geleden overleed Bart Clement. 48 jaar, vriend, vormgever en creatief voorbeeld voor velen in ons vak. Bart had ‘last van smaak’ en zat daarmee zichzelf vaak in de weg. Maar altijd, altijd wist hij ons te overrompelen. Ook nu weer toen hij ons confronteerde met zijn zelf gekozen dood.

Maar wie was Bart Clement? Bart was als decorontwerper de kunstenaar onder de creatieven. Daarnaast was Bart vriend onder de collega’s. Hoewel ik niet elke week met hem aan de telefoon hing of elke maand aan een klus met hem kon werken, deelden wij toch een gemeenschappelijke ambitie om te vechten voor de schoonheid in ons vak. In hem herkende ik de passie om te strijden voor het optimale. Reiken naar het hoogste, het mooiste. ‘Amai, als wij dan toch wat maken………. laat het dan wat moois zijn!’

Met Bart maakten wij spectaculaire decors voor de Gay Games in de Amsterdam ArenA, het Zilveren Regeringsjubileum voor ‘toen nog’ Koningin Beatrix en een van mijn persoonlijke favorieten uit een lange lijst van ‘sprekende’ decors, het Huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima. Een monument voor het vak!

Met het overlijden van Bart verlies ik een verre vriend in het vak en wij een vormgever van wereldklasse.

Patrick Roubroeks

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!