Back Back Achter de schermen

Meeting in het buitenland organiseren? Op inspectie in Turkije…

03 november 2010

Even wat anders. Dat is eigenlijk wat elke architect moet denken zodra er weer een bouwproject uitgetekend moet worden voor de Turkse Rivièra. Het is haast bizar te noemen hoe de hotels in architectuur van elkaar verschillen. Zo moet je niet raar opkijken dat je een Kremlinachtige verschijning tegenkomt of zelfs een heel (hotel)dorp dat is geïnspireerd door onze eigen Amsterdamse Grachten. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal groot.
 
In het kader van 'nu we er toch zijn' bezocht ik in september tijdens de High Profile Masters 2010 enkele van deze hotels die zich richten op de MICE branche (eerder op dit blog: Mardan Palace). Zo mocht ik ook naar binnen bij Hillside SU. Een hotel dat door zijn witte design look opvalt en waar loungen tot een ware kunst is verheven. Een kunst als noodzaak want alle kamers tot aan het zwembad smeken om een aanloop en een plof in al die heerlijke loungebanken. Dat begint al bij de entree. Later is de verleiding om in een van de luxe suites te blijven hangen erg groot. Een kamer met biljarttafel, jacuzzi, fitnessruimte, een immense badkamer en een nog groter bed, uitzicht over zee en weer die enorme loungebank.

Het is moeilijk voor te stellen dat deze kustlijn 10 jaar geleden nog werd gedomineerd door platteland. Inmiddels is een groot deel van de kustlijn bebouwd. Anno 2010 wordt er nog steeds aan gewerkt. Simpelweg omdat de vraag enorm is. Veel hotels zitten vooral het zomerseizoen volgeboekt en zodra de zomervakanties voorbij zijn, is de zakelijke markt goed vertegenwoordigd. De meeste hotels beschikken over vergaderzalen en grote zalen. Een van de nieuwste aanwinsten is het BaiaLara Hotel:


Een van de meest bekende hotels is Titanic Beach Resort in Antalya. De architect is geïnspireerd door, hoe kan het ook anders, het schip de Titanic:

 

Kijk hier voor meer informatie over de (zakelijke) mogelijkheden van deze hotels

Door Marieke Prins de Vos

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!