Back Back Nieuws

Mariënhof en Muntgebouw brengen teenslipperkunst aan het voetlicht

15 september 2015
Vanaf gisteren kleden de kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole de Mariënhof Amersfoort en Muntgebouw Utrecht aan. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan. Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes van de monumentale locaties. Deze kunstwerken zijn niet alleen te zien in beide locaties, maar ook te koop. 'Vanaf het begin voelen wij ons verbonden met Ocean Sole. Zij dragen een prachtig verhaal, net als onze locaties', aldus Pieter Aalbers, eigenaar The Attention Group.

Samenwerking 
Duurzaamheid, verbinden en verbazen zijn de belangrijkste fundamenten voor de samenwerking tussen Ocean Sole en The Attention Group. Beide organisaties werken aan duurzaamheid; het anders in gebruik nemen én openstellen van monumentale panden, alsmede het hergebruiken van teenslippers. Ocean Sole wil graag dat mensen zich verbonden voelen met het bijzondere verhaal achter de kunstwerken. The Attention Group steunt dit verhaal en deelt de werken, om zo mensen met diverse achtergronden met elkaar in contact te laten komen.

Ocean Sole
De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvende plastics in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Een groot deel hiervan bestaat uit teenslippers. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. Deze werken vertellen op een positieve manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert het werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft Ocean Sole ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees meer over het verhaal van Ocean Sole op oceansole.nl.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!