Back Back Nieuws

Mariënhof Amersfoort opent wijnbar Zuster Margaux

26 mei 2016
Wijnbar Zuster Margaux opent zaterdag 4 juni aanstaande haar deuren in het rijksmonumentale gedeelte van de Mariënhof, met terras in de prachtige kloostertuinen. De wijnbar is elke donderdag tot en met zondag geopend voor alle (wijn)liefhebbers.

Wijnbar voor fijnproevers
Mariënhof biedt met haar rust en ruimte een perfecte setting om te genieten van een goed glas wijn. Bij mooi weer uiteraard ook op het heerlijke terras binnen de buitenmuren van het stadsklooster. Wijnbar Zuster Margaux heeft altijd minstens 40 open wijnen en serveert daarbij dagverse streekproducten. In tegenstelling tot een wijnkaart werkt het team van Zuster Margaux met proefnotities van de wijnen met een beschrijving van de identiteit van de wijnen en eigen smaakervaring. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. Naast barfunctie verzorgt Zuster Margaux ook verschillende arrangementen voor de liefhebbers, zoals een High Wine, Private Dining, wijncursussen en wijnproeverijen.

Mariënhof teruggeven aan de stad 
Pandbewaarders van de Mariënhof, Pieter Aalbers en Adriaan Derksen, streven vanaf de eerste dag naar het meer toegankelijk maken van de Mariënhof voor de inwoners van Amersfoort. Pieter en Adriaan hebben in de afgelopen anderhalf jaar dan ook al veel acties ondernomen om de deuren verder open te zetten. Zo zorgde de Hart & Ziel prijs dat BUUF in de Serre haar plek in de Mariënhof heeft gevonden, worden diverse openbare evenementen georganiseerd en hangt het hele jaar door wisselende en vrij te bezichtigen kunst in het stadsklooster. Met het openen van de wijnbar zijn de heren weer een stapje verder. Pieter Aalbers: ‘Wij geloven in de kracht van markante panden als de Mariënhof en willen iedereen hier op eigen manier van laten genieten. Daarom zetten wij ons zo in om de Mariënhof open te stellen en te delen met anderen’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!